5 tips til bedre søvn

boxmadras

Der er ikke noget, der er vigtigere end, at vi sover godt om natten. Det er nattesøvnen, der sørger for, at vi er friske og udhvilede den efterfølgende dag, således vi kan yde, som det forventes af os. Derfor kan en dårlig søvn være med til at tære kraftigt på vores energiniveau og dermed sænke vores motivation, og så vil vi langt fra være hverken effektive eller glade. Derfor bør du altid prioritere din søvn, og det kan du gøre, hvis du følger især de her 5 råd.

Råd nr. 1 – Kom i seng i ordentlig tid

For det første skal du sørge for, at du får de antal timer, som din krop har behov for. For et voksent menneske skal der gerne soves i 7-8 timer hver nat, førend kroppen og sindet er helt udhvilet. Du skal derfor prioritere at komme is eng i ordentlig tid – hver aften, så du får ladet op til den efterfølgende dag og de strabadser, som den måtte byde på.

Råd nr. 2 – Hav en god seng

Mange af os har en seng, der har så mange år på bagen, at den ikke længere er så komfortabel at sove i. Måske støtter den ikke kroppen mere, fordi fjedrene er blevet for slappe, og det kan også være, at den er blevet hængekøjeblød. Derfor er det tid til en ny seng, der tilgodeser dine behov, når du sover. Tag derfor for eksempel et kig på en boxmadras, som længe har være danskerens foretrukne madras til sengen.

Råd nr. 3 – Sørg for en ordentlig dyne

Din dyne er vigtig for den søvn, idet det for eksempel er den, der giver dig tryghed om natten. Den putter sig ind om din krop og omfavner dig, og det er også derfor, at den sørger for den rette temperatur. Sveder du om natten, bør du derfor have en sval model, mens du bør finde en varmere model som for eksempel en vinterdyne, hvis du er kold om natten.

Der er nogen, der har flere forskellige dyner, som de skifter ud af i løbet af sæsonerne, mens andre kan nøjes med den samme hele året rundt. Det er meget forskelligt.

Råd nr. 4 – Husk en passende pude

Din pude er lige så vigtigt som din seng og din dyne. Den giver nemlig din nakke og din rygsøjle den støtte, som der er behov for i løbet af natten. Derfor må din pude hverken være for høj eller for lav, for blød eller for hård. Den skal passe præcis til din krop. Når du lægger dig ned på din pude, skal du gerne ligge udstrakt uden at bøje i nakken, og så ved du, at den passer.

Råd nr. 5 – Indret et godt sovemiljø

Sidst men ikke mindst skal du tilgodese det gode sovemiljø. Derfor bør du indrette dit soveværelse i lyse nuancer, der skaber ro og også gerne med grønne planter, som sørger for et sundt indeklima.