Åndedrætsværn

Åndedrætsværn

Hvis der skal saves og slibes, kan der ofte opstå mindre støvpartikler, der kan være gode at få frasorteret med et åndedrætsværn. Endnu værre er det dog, hvis du arbejder i giftige dampe eller gasser, der endelig ikke må indåndes. Og her er det langt fra alle åndedrætsværn, der beskytter dig optimalt.

I følgende guide får du derfor nogle gode råd til, netop hvilken model du bør vælge i henhold til dine arbejdsforhold.

Populære åndedrætsværn

Hvor stort et åndedrætsværn bør jeg købe?

Modellerne fås i flere forskellige størrelser, der dækker mere eller mindre af ansigtet. Mange af os kender de små og billige engangsmodeller, der blot dækker for munden og filtrerer finere partikler som blandt andet støv og damp fra.

Dog er disse langt fra ideelle, hvis man skal i gang med at arbejde med større partikler eller gasser, og man har derfor behov for en større og udvidet model. Blandet andet fås de med forskellige filtre, afhængigt af hvad man arbejder med, og fås ligeledes med isat glas, så ikke øjnene bliver generet.

Hvilken type filter skal der være i mit åndedrætsværn?

Her er en liste over de mest typiske filtrer:

  • Partikelfiltre: Disse er ofte den billige løsning og og kan være gode i nogle henseender. Dog er det primært til støv og damp, disse bør benyttes, da de ikke kan filtrere eksempelvis gasser. Disse bør også udskiftes hurtigere end de andre typer af filtre
  • Gasfiltre: Disse består af aktivt kul, der har mulighed for af absorbere diverse gasser. Mængden af kul, filteret indeholder, bestemmer, hvor meget det kan absorbere. Disse kan holde længe, men bør udskiftes lige så snart, man begynder at kunne lugte gasserne gennem filteret
  • Kombinationsfiltre: Åndedrætsværn med denne filtertype bør benyttes, hvis man arbejder steder, hvor der både er mulighed for at indånde gasser og mindre partikler. Denne absorberer dermed både partiklerne og gasserne og er bygget op som en kombination af de to ovenstående filtre

Hvor kan jeg købe åndedrætsværn?

Det bedste du kan gøre, når du skal investere i et åndedrætsværn, er at kigge efter det blandt online forhandlere. Grundet den store forskel på filtre, der er i de forskellige værn, er det meget vigtigt, du får fat på et, der er lavet til den type arbejde, du skal i gang med.

Ved at søge hos online forhandlere, kan du hurtigt resonere dig frem til, hvilke modeller der er de rette for dig. Ydermere er det både let og hurtigt at finde frem til, hvor den rette model forhandles, og hvor den kan fås til den billigste pris for dig.