Skab det perfekte hjemmekontor med de rette produkter og tilbehør

skab det rigtige hjemmekontor

Hvis du ofte eller blot af og til arbejder hjemme, giver det god mening at investere både tid og kræfter i at få lavet det perfekte hjemmekontor. Her gælder det om at finde de rigtige møbler, tilbehør og udstyr.

På den måde kan du altid arbejde effektivt hjemmefra, hvis du eksempelvis er syg en dag, eller hvis du i ny og næ tager ekstraarbejde med hjem efter fyraften. Der kan være mange forskellige kriterier for, hvad der er et godt og fedt hjemmekontor. Ikke desto mindre kan de fleste nok blive enige om, at der gerne skal være både hyggeligt og inspirerende at opholde sig i rummet. Ellers kan det med sikkerhed knibe med at være produktiv.

Den rette elektronik er essentiel for ethvert hjemmekontor

Der kan næppe sås tvivl om, at kvaliteten af elektronikken må være i højsæde, når du vælger at investere penge i et nyt hjemmekontor. Dette indebærer først og fremmest, at du naturligvis har en ordentlig computer, som du kan anvende til arbejdsopgaverne.

Her giver det god mening at tænke på, hvad du specifikt kræver af enhedens specifikationer. Har du blot brug for eksempelvis at skrive i dokumenter og regneark, kan du med sikkerhed finde en lidt billigere løsning.

I tilfælde af at du derimod har brug for at køre større programmer på computeren, har du med alt sandsynlighed behov for en lidt tungere maskine. Der er masser af muligheder derude. Tag blandt andet et grundigt kig her: www.humac.dk. Udover computere kan du jo desuden også vælge at investere i andre elektroniske enheder såsom tablets, høretelefoner,højtalere og selvfølgelig den rigtige printer til kontoret.

Gør hjemmekontoret hyggeligt, sjovt og inspirerende ved hjælp af vægpynt

Hvis du ønsker at skabe de helt rette forudsætninger for at kunne arbejde produktivt i timevis dag efter dag, skal du i den grad fokusere på indretningen af hjemmekontoret. Det vil nemlig med garanti spille en større rolle, end du sikkert går og tror.

Du kan eksempelvis vælge at gå på udkig efter spændende, flotte eller sjove former for vægpynt. På den måde kan du blandt andet skabe noget humor, noget hygge eller noget inspiration i kontorets design. Se udvalget her for eksempel og kom dermed hurtigt i gang med at træffe beslutningen om, hvad du allerhelst kunne tænke dig.

Forestil dig, at du sidder i en presset situation og bøvler med en masse besværlige regnskaber eller et vanskeligt mødeoplæg, som du må og skal forberede til den efterfølgende dag. Klokken er måske ved at blive lidt mange, og du vil egentligt allerhelst bare gå ind og lægge dig i din seng. I sådan en situation kan det gøre en utrolig stor forskel, hvis du blot skal kigge op på væggen for at få et godt grin eller blive inspireret af et flot motiv eller et sigende citat.

De vigtigste møbler til hjemmekontorets indretning er dog skrivebordet, kontorstolen og belysningen.

Det rigtige skrivebord

Med hjemmekontor skal indretning ikke bare være hyggelig og stilfuld, men først og fremmest hjælpe dig ergonomisk. Og her er skrivebordet en af de væsentlige møbler til indretningen.

Et skrivebord skal være stabilt og selvfølgelig passe til dine arbejdsopgaver. Nogen har kun brug for plads til en bærbar og skærm. Mens en selvstændig arkitekt eller andet, skal nok bruge væsentlig mere bordplads.

Et hæve sænke bord er ofte det bedste valg. Når du arbejder ved skrivebord, gælder det om at skifte arbejdsstilling ofte. Og da det ikke er sundt for kroppen med for meget siddearbejde, gælder det om at kunne rejse sig, så du ikke sidder ”låst fast” i stolen.

Et gamer bord er en anden god bordtype, som sammen med en kvalitets gamer stol, også kan være det rigtige i forhold til bedre arbejdsstilling.

En god kontorstol

De fleste af os har brug for at sidde ned ved de mere krævende opgaver. Og derfor er en god kontorstol selvfølgelig også essentiel for bedre arbejdsstilling. Her gælder det om at finde en stol, der kan indstilles i sæde, ryg og højde.

Lys

Det er altid godt at sidde mod vinduet hvis muligt. Men kontorets belysning bør også gennemtænkes, da mange bruger et højt antal timer på hjemmekontoret.

kontorartiklerne op på opslagstavlen kan du desuden skabe god ro og orden på skrivebordet, hvilket er yderst praktisk, hvis skrivebordet har en mindre størrelse.

Usundt at sidde for meget ned

Stillesiddende arbejde er usundt for din krop og helbred. Derfor gælder det ikke bare om at finde det rigtige skrivebord, så du rejser og bevæger dig mens du arbejder. Men også at du husker at rejse dig fra skærmen engang imellem, og her kan du bruge et par minutter på yoga, gå rundt eller andet.

Ved at stå op tillader du ryggens naturlige runding. Hvor siddende giver en komprimering og kan lede til nedslidning. Helt ligesom når du rejser dig fra stolen, så aktiverer du musklerne.

Skat og hjemmekontor

Reglerne på Skat er lidt forskellige fra lønmodtager og selvstændige. Men kort opsummeret siger reglerne, at det kan være utroligt svært at få mange fradrag ved at have en hjemmekontor.

Reglerne siger nemlig, at hjemmekontoret i privaten kun må bruges til erhvervsrelaterede aktiviteter. Dvs. at der ikke må være møbler, ting og andet som bruges i privat regi. Og som udgangspunkt bør der være egen indgang.

Hvad end du er selvstændig eller lønmodtager, så kan de færreste overholde disse regler.

Inventar og udstyr kan dog købes ind, og anses ikke som skattepligtig personalegode. Helt ligesom virksomheden stille møbler til rådighed, eller de kan købes ind ud fra medarbejderens bruttoløn.