Trænger dit hjem til en overhaling? 3 ting, du glemmer at gøre rent

Med rengøring kan mange have en tendens til at fokusere på de steder, som bliver synligt beskidte og som er nemme at rengøre. Det kan dog have konsekvenser for indemiljøet og også for de genstande, som ikke bliver rengjort jævnligt. Denne artikel udforsker tre områder, du måske glemmer i din ugentlige rengøring.

Tæpper

Når det kommer til ting i hjemmet, som ofte overses i rengøringen, står tæpper generelt højt på listen. Det gælder både dem du bruger i sofaen, men i særdeleshed også de tæpper, der ligger på gulvet. De kan samle enormt meget støv og skidt, som kan være svært at få ud. Overvej en professionel tæpperensning, hvis det står skidt til. Ellers er det vigtigt at huske at banke tæpperne regelmæssigt. Du kan også leje en tæpperenser hos de fleste byggemarkeder, som du kan bruge både på gulvtæpper og stofmøbler såsom sofaen, der også ofte trænger.

Elektronik

Er du vil med at game eller bruger du generelt bare mange timer foran computeren, er det et sted, du bør være opmærksom på at gøre rent. Det gælder både høretelefoner, mus og tastatur, som alle er dele, du rører meget ved. Fælles for alle tre er, at bakterier trives her, hvis du glemmer dem under rengøringen. For at skabe et sundt hjemmemiljø er det derfor vigtigt, at du prioriterer rengøringen. Ofte kan det gøres med en antibakteriel serviet eller en klud med vand og sæbe. Vær dog opmærksom på at slukke for de elektriske apparater, før du begynder at gøre dem rent. Overdriv heller ikke mængden af vand, da det kan skade de elektriske dele.

Ventilationssystemet

Hvad end du har ventilation i alle rum eller blot på badeværelset, er det ofte et overset sted, når der gøres rent. Og det kan have konsekvenser. Støv og fugt kan nemlig samle sig her, hvilket kan påvirke ventilationsydelsen. Det er naturligvis irriterende af helt lavpraktiske årsager, men det kan faktisk også skabe grobund for skimmelvækst, hvilket i yderste tilfælde kan være sundhedsskadeligt. Derfor bør du sørge for at rengøre eller støvsuge din ventilator regelmæssigt, så du opretholder effektiviteten og forhindrer skimmelbakterier i at gro.

Tilføjer du disse steder til din liste over rengøringsemner, er du godt på vej til at skabe et bedre indemiljø i dit hjem. Det behøver ikke være hver uge, hvis det virker overvældende, men bare en gang imellem vil gøre en stor forskel, og kan også være med til at sikre, at dine tæpper og elektronik holder længere.