Insektgardiner – undgå insekterne med beskyttelse til vindue / døre

køb insektgardiner til boligen

Forår og sommer er en fantastisk tid. Vejret bliver varmere, solen skinner mere, blomster m.m. springer ud og dagene bliver længere og mere behagelige. Men i takt med den gode årstid der får os til at bevæge os udendørs meget oftere, så ”springer” insekterne også i højere grad ud. Og når vejret er godt, lader vi også vinduer og døre stå åbne. Og her bliver insekterne ofte til en pestilens, hvor især myg omkring sovetid kan være slemt irriterende.

Til at holde ubudne gæster fra hjemmet, og her tænkes ikke på indbrudstyve, kan insektgardiner som du finder blandt hos Ranthex Gardiner i Århus, Østjylland eller andet sted i landet hvor du bor, være den oplagte løsning. Og kombineret med insektnet til døren, har du skabt den perfekte løsning der giver frihed til at nyde vejret og samtidig slippe for den irriterende summen og stikken fra myg om natten.

Insektgardiner til vinduerne?

Den store fordel og grunden til at købe insektgardiner/net er selvfølgelig at slippe for myg, fluer m.m. og samtidig åbne op så du/i kan få frisk luft ind.

Heldigvis er insektnet ikke tunge, grimme og klodset net som i gamle dage, men kommer i forskellige varianter, farver og typer der kan passe æstetisk og naturligt ind i boligen. Helt ligesom du finder den gode kvalitet, hvor insektnet ofte er allergivenlige som kan monteres på faste rammer, døre med mere.

Opsætning af eget insektnet?

Du kan købe færdige døre og vinduer med insektnet hvor det dog ikke er alle vinduesrammer der passer til dette. Her er alternativet til at skabe frisk luft og samtidig holde insekterne ude, at du vælger at købe insektnet der kan monteres i åbningen af den eksisterende terrassedør eller vinduesramme. Det kan laves selv af aluminium eller træ.

For at sætte insektnet op selv, skal du mere eller mindre følge denne vejledning:

  • Mål vinduet: Logisk nok skal målene passe hvad end vinduet skal kunne åbnes eller ej. Her måler du både bredden og højden af vindueskarmen og ikke rammen. Læg omkring 10 mm. til så der er plads til monteringen.
  • Lav lasker: Hvis du laver insektnettet af træ, som er klart det nemmeste for de fleste, skal du fremstille det af lasker. Her vil en tykkelse på 20 mm og bredde på 40 mm. ofte være det, som passer til de fleste. Lav to lange lasker i vinduets højde og tre korte lasker i vinduets længde, hvor den tredje laske bruges i midten til at holde nettet fast. Lav overbladninger i stykkerne ved at måle rigtig ud, så sammenføjninger passer til hinanden. Sav ud og slib efter så de bliver lige.
  • Midterstykke: Du skal lave udsparing i midten af de to lasker, så midterstykket kan fastgøres og tykkelsen passer. Her kræver det enten det rigtige værktøj som en overfræser, hvor du fremstiller udskæringerne i halv dybde. Alternativet er mere manuelt med stemmejern, sav og sandpapir. Her gælder det om at være tålmodig og meget nøjeregnende, for hvis du tager for meget af, skal du starte helt forfra.
  • Samling: Brug trælim og skruer til samlingerne, hvor det gælder om at forbore med en mindre diameter inden du lader skuerne kommer igennem. For det vil være ret irriterende hvis laskerne flækker. Her bør du bruge en vinkel til hjørnerne, så disse er retvinklede og samtidig passer til mellemrummet mellem væggene.
  • Overfladebehandling: giv overflade noget lak, maling eller olie som beskyttelse mod miljøets påvirkning.
  • Fastgør nettet: Fastgør selve nettet på laskerne ved lægge det henover så der er overskud udover kanterne. Brug en hæftemaskine til at fastgøre nettet stramt hele vejen rundt på siden af rammerne.
  • Montering: Hvis det er til en dør eller vinduerne åbnes i side, skal du monterer hængsler i samme side, så vindue eller dør kan åbnes. Igen, husk at forbore inden du sætter skruerne i.