Klar din flytning selv? Guide til hvad og hvordan (Transport & flytning)

Publish start januar: Klar din flytning selv? Guide til hvad og hvordan (Transport & flytning)

Står du overfor at skulle flytte? Det at skulle flytte hjemmefra eller til ny bolig, er ofte to ret forskellige ting.

Hvis du står overfor at skulle flytte hjemmefra for første gang, så er det selvfølgelig spændende. Her kan spændingen måske ligge på et lidt andet sted, hvis du f.eks. skal skilles og flytte, skifte lejlighed, fraflytte hus og alle de andre scenarioer der findes indenfor hvorfor vi skal flytte.

Det er spændende at flytte ved mange anledninger, og knap så spændende oplevelse ved andre. Fælles er dog, at der er brug for at få flytte ting fra punkt A til B. Her varierer mængden af ting som der skal flyttes for os alle. Det kan ofte være smart at overveje, om din flytning måske har en størrelse der kræver professionel hjælp. Det er dog forholdsvis nemt, for hvis du bor i Esbjerg kan du søge råd ved Aarsland der tilbyder både gode råd som hjælp med stort set alt indenfor flytning.

Du skal selvfølgelig gøre det op med, om det kan svare sig at leje en flyttebil kontra det at hyre professionelle flyttefolk. Her skal du overveje nogle ting i forhold til knofedt og logistik.

Klar din flytning selv?

Først og fremmest skal du selvfølgelig forberede en flytning, hvilket måske ikke er svært, hvis du flytter hjemmefra for første gang. Her kan du ofte få hjælp fra venner og familie, som måske både hjælper med at pakke ned, transport via bil og trailer samt installerer dig i lejligheden. Det kan dog være noget svære, hvis du f.eks. bor i hus, hvor alderen måske betyder, at folk ikke står i kø for at hjælpe med at bære tunge ting.

Derfor er forberedelse alting en god ide at bruge tid på. For disse ting skal du have med i dine overvejelser:

  • Har du transportmiddel i form af trailer, bil, varebil eller andet?
  • Skal du leje en stor flyttebil eller hyre flyttefolk?
  • Hvor lang tid vil flytningen tage med venners hjælp?
  • Har du nogen venner, familie eller bekendte der kan hjælpe med det manuelle løfteri?
  • Hvor mange læs/km. skal der køres i forhold til leje af flyttebil?
  • Hvornår skal du have pakket ned så det kan flyttes?
  • Skal der opmagasineres ting og i så fald hvor?
  • Hvem pakker ud i forhold til indflytningen?
  • Er der tunge ting som er svære at få ud samt få ind nyt sted?

Der er mange ting at tage højde for ved en flytning, selv om princippet jo er ganske enkelt.

Hjælpende hånd?

I forhold til at flytte tingene selv frem for at hyre nogen, kræver, at du har stabilt hjælp med de tunge ting. Dels så tingene rent faktisk bliver flyttet, men også så de ikke bliver ødelagt under transport, hvilket ofte sker når folk der måske ikke er vant til at løfte tunge ting, skal hjælpe til.

Transport?

Transportmuligheden i forhold til at have en stor nok bil, kræver også at du eller eventuelt hjælp, er i stand til at køre en stor varebil på almindelig kørekort. Hvis der er meget flyttegods, så er en varebil meget mindre end flyttefolks lastbiler, og derfor kan en lejet varebil kræve, at du kører mange gange. Her vil lejet bil blive dyrt, hvis du flytter 1-300 km. væk og skal køre indtil flere gange.

Til den mindre flytning over korte afstand, er en trailer ofte nok, hvor du dog skal huske at pakke de sårbare ting som møbler, ind i tæpper hvis du gerne vil undgå diverse ridser og hakker i dem.