Lysestage inspiration: 14 smukke lys til hygge & pynt

lysestage inspiration med flotte modeller

En lysestage spreder hygge, stemning og charme i hjemmet. Du finder flere forskellige kombinationer af former, farver, og materialer med både lysestage og lys.

Der er ikke noget hyggeligere end at have et par levende lys i hjemmet midt i de kolde måneder. Det skaber både en god portion hyggelig atmosfære og giver et ekstra pift til boligindretningen. Derfor har vi fundet et udvalg af forskellige forskellige smukke lysestager fra forskellige kendte designere som inspiration.

Lysestage by Lassen kubus 8

Base til Kubus 8 lysestage hvid

DKK599,00 DKK479,00
Til Butik

Kubus 8 lysestage messing

DKK3.299,00 DKK2.565,00
Til Butik

Kubus 8 lysestage nikkel

DKK3.299,00 DKK2.639,00
Til Butik

Base til Kubus 8 lysestage sort

DKK599,00 DKK539,00
Til Butik

Kubus 8 lysestage sort

DKK2.099,00 DKK1.679,00
Til Butik

Kubus 8 lysestage hvid

DKK2.099,00 DKK1.573,00
Til Butik

By Lassen er en stor og hyggelig lysestage, der er helt perfekt til de kolde måneder.

Denne store smukke lysestage passer rigtig godt ind til rum, hvor indretningen er råt og rustikt. Lysestagen kan placeres på gulvet, spisebordet eller bred vindueskam.

Der kan være hele 8 stearinlys i stagen. Den er designet af Mogens Lassen tilbage i 1962.
Du kan være kreativ og kombiner farver på lysene, hvilket giver en helt anden kontrast i hjemmet.

Lysestage by Lassen kubus 4

Base til Kubus 4 lysestage sort

DKK449,00 DKK379,00
Til Butik

Base til Kubus 4 lysestage hvid

DKK449,00 DKK337,00
Til Butik

Kubus 4 lysestage hvid

DKK1.149,00 DKK889,00
Til Butik

Kubus 4 lysestage messing

DKK1.599,00 DKK1.351,00
Til Butik

Kubus 4 lysestage nikkel

DKK1.599,00 DKK1.350,00
Til Butik

Kubus 4 lysestage Grå

DKK1.149,00 DKK1.034,00
Til Butik

Kubus 4 lysestage sort

DKK1.149,00 DKK913,00
Til Butik

Her har vi en mindre udgave, der er god til den mindre stue, entre m.m.

Den samme model med nøjagtig samme farve men bare i en mindre udgave der f.eks. kan være den stilrene adventsstage i juletiden.
På grund af størrelsen behøver du hverken at have en bred vindueskarm eller stort spisebord derhjemme.

Denne lysestage kan stort set placeres alle steder i boligen, og her kan en en vase eller en rigtig flot potteplante stå ved siden af lysestagen.
Lysestagen er designet af Mogens Lassen, der er kendt for sit enkle og klassiske design.

Kähler Omaggio Lysestage sølv

Kähler Omaggio lysestage sølv 16 cm.

DKK154,00
Til Butik

Kähler Omaggio lysestage sølv 20 cm.

DKK185,00
Til Butik

Kähler Omaggio lysestage sølv 24 cm.

DKK220,00
Til Butik

Kähler Omaggio er nok et de populæreste i Danmark, og det er ikke uden grund.

r er kendt for sine smukke produkter i keramik, der i et tidløst formsprog appellerer bredt. Siden 1839 har virksomheden designet smukke porcelæn og lysestager til de skandinaviske stuer.

Igennem årene har Kähler modtaget et væld af internationale designpriser for deres produkter. Her er der tale om den populære Omaggio serie, der kan findes i mange skandinaviske hjem.

estagen har fem striber i sølvfarve, der er håndmalet. Lysestagen har en slank form, der bringer nordisk elegance i boligen på en moderne måde.

Placér Kähler Omaggio lysestagen i vinduet, på reolen, på skænken eller helt tredje sted, hvor dens stilrene design kan sammensættes med resten af boligens indretning.

Stelton er kendt for deres flotte design og gode kvalitet.

Denne Ora lysestage fra Stelton er designet af Daniel Debiasi og Federico Sandri i 2020.

Lysestagen er i rund form til at give det indbydne og lange lys. Modellen kan købes i stål eller bøgetræ materialer alt efter præferencer. Helt ligesom du kan købe i to størrelser: 17 og 23 cm. størrelser.

Den kromfarvet lysestage på skaber en hyggelig og dejlig stemning ved spisebordet i stuen. Derudover kan den også placeres på en hvid reol eller en lys skænk.

Der er plads til 4 kronelys i denne matsorte stage.

Stelton har skabt en matsort nordisk inspireret lysestage i et råt udtryk.

Der kan være fire kronelys i, og stagen er fremstillet i støbejern og silikone, som minder meget om de kolde måneders mange nøgne træer.
Designeren Søren Refsgaard står bag denne flotte lysestage. Designeren blev inspireret af vinterens nøgne træer, og denne lysestage er et minde om de kolde, nordiske, mørke og flotte skove.

Stelton Naked passer perfekt til et stilrent og minimalistisk indrettet hjem med masser af hvide møbler. Denne model er 20 cm i højden og måler 19,5 cm i bredden.

Papilo er en rigtig flot til “selskabs” lys, når gæsterne kommer på besøg.

Her er en bestseller fra Stelton, der er designet af den kendte designer Klaus Rath, som gennem årene har vundet utallige flotte priser.
Lysestagen er fremstillet i rustfrit stål med en sølv belægning, der giver stagen en helt speciel varm glød. Formet er designet så skyggerne danner en konturerne af en stor, smuk sommerfugl.

Den bringer hurtigt minder frem om ferie, sol og sommer, der skaber en god stemning til hjemmet.

Der er desuden rig mulighed for at sætte sit eget præg og udskifte manchetterne i enten farven rød, grøn eller blå.

Manchetterne er i helt klart gennemsigtigt glas og behøves bestemt ikke at udskiftes, men blot tilkøbe andre farver, hvis det ønskes.
Lad Stelton Papilio pynte familiens spisebord, entré, vindueskarmen eller et helt fjerde inventar. Desuden er dette en perfekt bryllupsgave, fødselsdagsgave eller en julegave. Stagen er 9 cm høj og har en bredde på 21 cm.

New Works i minimalistisk design

New Works – lysestage – Gear – Cold grey –…

DKK298,40
Til Butik

New Works – lysestage – Gear – Gold – tall

DKK298,40
Til Butik

New Works – lysestage – Gear – Graphite black –…

DKK298,40
Til Butik

Ren stil og enkelt design er de 2 ord, der bedst beskriver denne model.

Danske New Works har fremstillet en utrolig enkel og minimalistisk stage i røget eg. Den giver et rigtigt flot look og passer perfekt til rum med et mørkt trægulv.

Placer lysestagen i stuen, soveværelset eller i entréen, hvor du desuden kan mikse den sammen med de øvrige farver i serien. Indtil videre forhandles farverne indian green, natural oak, black og smoked oak, som ses på billedet.

Den stilfulde og enkelte lysestage er skabt ud fra idéen om, at forskellige skandinaviske materialer kan bruges til at skabe et skulpturelt og minimalistisk udtryk.

Alle fire lysestage har forskellige dimensioner, og du kan finde de præcise mål direkte hos forhandleren.

Heima passer rigtig godt til et mørke indretninger, og mørke trægulve.

Ifølge det nordiske mytologi betyder “Heima” hjem som Normann Copenhagen har navngivet.

Her er der tale om en mat sort klassisk stage med plads til fire lys, der er firearmet og fremstillet i støbejern.

Lysestagen er ret enkelt og ligner mange andre stager. Der er med andre ord tale om en type, der ikke trækker særligt meget opmærksomhed, og har et enkelt design.

Her kan den passende placeres i et klassisk såvel som moderne indrette bolig, hvor helt hvide møbler vil passe perfekt til denne lysestage.
Den canadisk franske designer Francis Cayouette står bag denne stage. Han er utrolig eftertragtet designer i Paris og har vundet flere anerkendte priser. Heima Normann stagen er 20,4 cm høj og har en bredde 13,8 cm.

Tips til levende lys

  1. Lad ikke lyset stå i hverken træk eller varme som f.eks fra en radiator. Jo mere flammen blafrer jo mere soder lyset også.
  2. Husk altid at slukke stearinlyset med en lyseslukker eller mellem to fugtige fingre. Generelt skal man huske at lufte ud lige efter, da soden stadig hænger i luften.
  3. Husk at beskære kanterne på blok lysene, da flammen helst ikke skal kunne brænde nede i et hul. Jo mindre ilt flammen får, jo mere øges mængden af sod.
  4. Hav altid en brandslukker i nærheden i tilfælde af brand forårsaget af stearinlys. Du må aldrig efterlade lys uden opsyn, og sluk altid lyset, hvis du forlader din bolig.