Montering af nye vinduer på den nemme og smarte måde?

Montering af nye vinduer på den nemme og smarte måde?

Er husets vinduer ved at være utætte og måske vinduets træ er blevet lidt træt? Her vil den smarte løsning selvfølgelig være at skifte til nye energivenlige vinduer.

Der findes efterhånden mange forskellige typer af vinduer, der kan tage sig godt ud i dit hus. Den gamle mening med at plastvinduer er grimme, har ikke fulgt med udviklingen. Det kan være ganske svært at se, om et vindue er af plast, aluminium eller træ, og det er trods alt de færreste, der går helt tæt på vinduer for at beundre dem.

Montering af nye vinduer på den nemme og smarte måde? Det får du et par tips til her, og hvordan du gør klar til arbejdet med montering af vinduer bedst muligt.

Vælg det rette vindue til huset

brug en fagmand til montering af nye vinduerNår du skal vælge vinduer, så finder du alu, træ eller plastvinduer i samme størrelse, udformning og udførelse. Så materiale valg skal ikke dannes ud fra udseende men netop materialet.

Vinduer som nye vil ikke have nogen forskelle, for der går først et par år, hvor forskellen på materiale-valg vil vise sig. Kvaliteten, holdbarheden og vedligeholdelse er nemlig forskellen på at købe det billige eller en dyrere løsning. Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge de vinduer der passer med husets stil, som du kan finde inspiration til på Outline.dk. Her kan får du den visuelle inspiration som den gode hjælp.

Kvalitet af vindue?

Det er selvfølgelig den samlede pris for køb af vinduer der er udslagsgivende for budgettet. Men du skal tage med i investeringen at den samlede kvalitet og tilfredshed skal ses langt ude tiden, og det er ofte den rette løsning også selvom den er dyrere.

Kvalitetmæssigt skal du også efter vinduer der opfylder de faste kvalitetskrav i Danmark.

Professionel montering

Hvis du vælger at købe dine vinduer så skal de også sættes rigtigt i karmen. Du er måske handyman der har hænderne skruet rigtig sammen til gør-det-selv, så kan du selvfølgelig vælge denne løsning. Det er dog de færreste af os, der har de faglige kompetencer til at udskifte vinduer i huset. Her er den bedste løsning selvfølgelig, at tilkøbe hjælp af en professionel.

Hvad end du bor i Ribe, Aalborg, Svendborg, Slangerup, Helsinge eller måske Frederiksværk, så finder du professionel tømrerarbejde som Glarmester-Soerensen.dk i Nordsjælland, eller en lokal i dit område, der kan klare opgaven for dig. Ikke nok med at du slipper for at skulle finde ud af arbejdet selv, så får du også den bedre tilfredsstillelse i, at arbejdet er udført rigtigt. Ret ofte er gør-det-selv opgaver forbundet med små daglige irritationsmomenter, fordi tingene ikke er lavet rigtigt.

Gør klar til montering af vinduer

Hvis du bruger en fagmand til monteringen af dine nye vinduer, hvilket absolut er den tilrådelige løsning for de fleste, så gør arbejdet så nemt og hurtigt som muligt.

Forbered dig til besøg af tømreren eller håndværkeren ved at få disse ting klaret.

  • Skab plads omkring vinduet: Når et vindue skal tages ud og et nyt skal sættes ind, så skal der selvfølgelig være plads til at arbejde. Fjern møbler og andet der står omkring vinduer, både for håndværkeren skyld, men også så du slipper for eventuelle skader.
  • Ryd vindueskarme: Få ryddet dine vindueskarme for blomster, pyntegenstande og tag dine gardiner ned også. Du kan nok godt spørge tømreren, men hvorfor ikke få det klaret selv så arbejdet ikke tager længere tid end nødvendigt.
  • Dæk til: Hvis du er pertentlig med dine trægulve, gulvtæpper, møbler og andet, så dæk af. Ligegyldigt hvor forsigtig arbejdes gøres, så vil der komme skidt og støv. Men husk nu at dække rigtigt af, for papplader og strømpefødder på et trægulv vil betyde, at man glider, hvilket er ganske ubehageligt hvis man samtidig bærer på et tungt vindue. Den bedste løsning er at dække af omkring vinduet, men ikke hvor håndværkeren skal arbejde og gå pladsen fra dør til karme.
  • Haven: Ligesom der skal arbejdes indvendigt, så skal der selvfølgelig arbejdes udvendigt for at udskifte vinduer. Skab plads omkring vinduet ved at fjerne havemøbler, legetøj eller hvis der er store buske foran vinduerne, så klip disse ned og gør plads.

Hvis du vil udskifte vinduer selv, kan du finde inspiration til gør-det-selv-arbejdet i videoen her.

Opmåling af vinduer

Hvis du selv vil lave opmåling af vinduer, så skal du kende til forskellen på hulmål og udvendigt karm mål.

Hulmål er hullet i muren, hvor du måler fra mursten til mursten i bredden og det samme i bunden og toppen af hullet.

Udvendigt karmmål som er, hvad du skal oplyse til forhandleren, og det som elementerne bliver produceret i. Se videoen her hvordan du opmåler, hvis du selv vil stå for køb og eventuel montering.