Hvad, hvordan og pris på sandblæsning af hus?

hvad koster sandblæsning af hus

Sandblæsning er for dig, som har en ejendom hvor malingen er ved at skalle af. Muren på din bolig kan ikke ånde, når den er dækket til af maling, hvorfor at malingen skaller og falder af. Her samles fugt i muren, som gør at malingen ikke kan holde tæt mere.

Det er utrolig grimt på et hus når malingen er ved at skalle af, hvorfor du bør få gjort noget ved dette af flere årsager. Og det du kan få gjort ved det, er sandblæsning.

God idé hvis i skal sælge

Hvis du står og vil sælge dit hus, hvor malingen på facaden er ved at skalle af, så er det en rigtig god idé at få foretaget en sandblæsning. Når en vurderingsmand eller en ejendomsmægler skal vurdere huset, så er facaden med i betragtning. Hvis huset giver en grim udstråling, så påvirker de din vurdering og derved det du kan få for huset ved salg. Det kan endda også være sværere at sælge, da vi mennesker bruger de første 8 sekunder på at dømme en person eller et objekt, i en større eller mindre grad.

Her er det altid ved salgsannoncer kutyme at vise den enkelte bolig udefra først, hvor der hurtigt kan gå 8 sekunder inden en potentiel køber når ind og ser boligen indvendig. Så hvis du ikke har travlt med at få dit hus solgt, kan du muligvis godt se bort fra en sandblæsning, men hvis du derimod gerne vil af med huset hurtigst muligt og ikke betale for mange penge til ejendomsmæglere, så bør du overveje at få foretaget en sandblæsning af dit hus.

Det er let at få et pænt ydre

Om det er mennesker eller bygninger, så er der mange muligheder for at gøre noget ved udseendet. Vi har dog end ikke kendskab til nogle mennesker der har prøvet en sandblæsning, selvom vi muligvis godt kunne have stødt på nogen i vores dagligdag som godt kunne træne til en sandblæsning ind i mellem.

Uanset, så kan du få det gjort på dit hus, hvor sandblæsning giver dig et fantastisk resultat. Hvis du går med tanken om at få vandskuret dit hus, kan du her med fordel få foretaget en sandblæsning først. Her bliver det yderste lag af murstenene sandblæst, således at stenene er får en mere ru overflade. Nyere huse har i dag meget glatte mursten, hvilket gør at en vandskuring næsten er umulig, medmindre der bliver lavet en sandblæsning af facaden først.

Sandblæsning kan også ske indenfor

Moderne kontorer og caféer har et råt udseende, som vi mere eller mindre også er ved at integrere i egne hjem. Herpå er der ofte et såkaldt pudslag, som du ikke bare lige kan fjerne, men hvor du rent faktisk har brug for en sandblæsning.

Under og efter sandblæsning

Ved sandblæsning kommer malingen af, samt det underlag der ikke sidder fast på facaden. Dette kan både være et tyndt lag af vandskuring, dårlige fuger eller områder med puds. Styrken af sandblæsning variere af hvor mange udfordringer der er med de førnævnte problematikker der typisk er årsagen til at der skal foretages en sandblæsning.

Når selve sandblæsningen er foretaget, skal huset vaskes. Her får huset et ordentligt bad med en højtryksrenser, hvilket gør at vi kommer af med alt det støv og andet snavs der fra selve sandblæsning.

Bemærk at det er forskelligt om hvorvidt bortskaffelsen af sand og rengøringen efterfølgende er med i prisen, hvilket du skal spørge om inden du indgår en aftale om at en virksomhed skal foretage en sandblæsning.

Det skal du være opmærksom på

Pudslag, tagrender, døre og vinduer m.m. er noget du skal være opmærksom på.

Tagrender, markiser, lamper, nedløbsrør og lignende

Inden en sandblæsning kan foretages, skal alt hvad der er på selve facaden som skal sandblæses, fjernes. Det giver sig selv at en lampe muligvis ikke er robust nok til at få foretaget en sandblæsning.

Pudslag

Pudslag som du gerne vil have fjernet, kræver en test inden der skal ske en sandblæsning. Her skal vi finde ud af hvor modstandsdygtig pudsen er.

Døre og vinduer

Hvis du i forvejen har tænkt at der skal nye døre og vinduer til, så behøver du ikke at gøre noget. Men hvis du derimod er glad for dine nuværende døre og vinduer, så bør du dække dem til inden de kommer til at få foretaget en sandblæsning også.

Her er det også forskelligt fra firma til firma om hvorvidt døre og vinduer bliver dækket af, hvorfor du lige bør forhøre det firma du vil have, inden du indgår en aftale.

Og hvad med prisen på sandblæsning?

Som med så mange andre ting i verden, så varierer prisen på sandblæsning både fra firma til firma, men også fra bolig til bolig. Der er flere faktorer der kan påvirke prisen, hvorfor det er svært at sige. Hvis du skal have et fingerpeg, så er det typisk mellem 30 og 40 kroner pr. kvadratmeter der skal sandblæses, hvortil der godt kan være tillæg for maskiner, transport og andre almindelige håndværkertillæg.