3 måder at undgå negative konsekvenser ved alderdom

alderdom

I takt med at man bliver en ældre og ældre mand, kan der ske flere forskellige, og ofte lidt ærgerlige, ting ved kroppen. Det er helt normalt, at man ikke kan opretholde den krop og det udseende, man havde, da man var 20, hvorfor det ikke skal tages særlig hårdt. Dog er der i vores moderne tid flere forskellige måder, hvorpå man kan forebygge disse lidt negative ting, som alderdommen i mange tilfælde medfører for mænd. Nedenstående vil vi nævne 3 måder at håndtere forskellige negative konsekvenser ved alderdommen.

Hårtransplantation

Det er typisk for mange mænd, at man mister sit hår på hovedet i løbet af livet. For nogle sker dette tidligere end andre og flere kan allerede opleve, at høje tindinger eller snerten af en måne kan fremstå i 20-25 års alderen. Det klæder nogle mænd utrolig godt med en skaldet isse, men det er under alle omstændigheder ikke særlig rart ikke selv at have valget, om man har lyst til at være skaldet eller ej.

Fordi vi befinder os i 2018 og teknologien heldigvis er meget udviklet, har man faktisk et valg om dette. Hårtransplantation er nemlig utrolig meget mere effektiv end det var for 10 år siden. Dette skyldes metoder som FUE (Follicular Unit Extraction), som Poseidon-klinikken eksempelvis benytter sig meget af. Med FUE er det hvert enkelt hår, der bliver transporteret fremfor hele hårstriber. Ved denne form for behandling benyttes mikrokirurgi til at tage små hårsækkegrupper ud og transplantere dem på de steder på hovedet, som enten er skaldet eller tyndhåret.

Follicular Unit Extraction er altså en meget effektiv måde at foretage hårtransplantation på, som efter en enkelt behandling allerede medfører pæne resultater.

Det koster naturligvis penge at få lavet en sådan behandling, og hvis man ikke er villig til at betale disse penge, kan man vælge at bide i det sure æble og barbere håret af. Hvis man alligevel taber håret før eller siden, kan det være en fordel at begynde at vænne sig at se sig selv skaldet hurtigst muligt. De eneste penge man ville skulle bruge på at forebygge problemet på denne måde, vil være dem, man kaster efter en hårtrimmer.

Hjælp til at lave børn

Ligesom alderen kan tage på produktionen af hår på hovedet, kan den ligeså vel tage på produktionen af børn. Det er helt normalt, at man ikke lykkes med at gøre sin kone/kæreste gravid første gang, man prøver, hvilket kan have noget at gøre med sædkvaliteten. Det kan dog også skyldes mange andre årsager, hvorfor man nødigt må hoppe til forhastede konklusioner og dermed give op på det.

Heldigvis er der mange måder, hvorpå man i dag kan få professionel lægehjælp til at gå lavet børn. En af disse er eksempelvis ved inseminering, som der kan læses om ved klik på linket. Dette foregår på den måde, at sæden bliver insemineret i livmoderen af en læge. Her sikrer lægen, at kvinden danner æg, så det er muligt at befrugte disse. Som mand afleverer man en sædprøve samme dag, som insemineringen skal finde sted, hvorefter de bedste sædceller vil blive valgt til befrugte æggene.

Der findes mange muligheder til få hjælp med at producere børn. Derfor skal man ikke gå ned i kulkælderen, hvis man med første skud i bøssen, ikke får produceret et barn. Forrige talemåde skal helst undgås at blive taget bogstaveligt.

Farvning af ansigtsbehåring

Det er for mange mænd, der kommer op i alderen, helt normalt at man får nogle grå hår i skægget. Den grå behåring kommer nemlig ofte i ansigtet, før den bevæger sig op på hovedet. Dette kan allerede forekomme ved en 40-50 års alderen.

En mulighed, som man kan benytte sig af til at undgå grå skægbehåring, er mest populært ved at få det farvet. Dette kan foregå ved hjælp af en behandling, hvor man kommer en farve ned i hårsækkene, således at hårene vokser ud af huden med denne farve. På denne måder opnår man altså en lidt mere permanent løsning på problemet. Hvis de grå hår bevæger sig op på hovedet, kan den samme metode benyttes.

En mindre permanent, men meget nemmere måde at håndtere dette på er blot ved aktivt at fjerne det. Derfor kan man med fordel købe en skægtrimmer, som man kan benytte til at barbere de grå hår væk med. Grunden til, at en skægtrimmer er god til dette er, at det er den nemmeste måde at barbere sig på, hvis man gerne vil undgå barberskum.