Vindfang – Indgangspartier er flot og vindfang økonomisk smart

Vindfang – Indgangspartier er flot og vindfang økonomisk smart

Indgangspartiet er det centrale punkt der åbner porten til hjemmet. En vindfang er samtidig økonomisk smart for det kan spare på energien ved at virke som kuldesluse.

Hvis du skal bygge hus så overvej både indgangspartiet og måske endda etablering af vindfang. Hvis du allerede har vindfang i boligen så lad mere at fjerne den.

spare penge på varmeregningen ved at kulden ikke bliver trukket direkte ind i huset. I dag kan du heldigvis finde mange flere typer end den traditionelle vindfang med to døre i rummet. Ved AN Metalfacader ApS der dækker København og Sjælland kan du finde flere forskellige moderne typer med automatiske døre eller ligefrem varmetæppe der bruges ved erhverv.

Indgangspartier?

Indgangen er stedet der skal drage dig ind mod huset. Derfor er indgangspartier også blevet en flot detalje, som rigtig mange lægger større og større vægt på, når de bygger eller renoverer hus.

Her gælder det om at trappen følger døren så trappen ikke bliver for lille. Stilen skal også passe til husets facon og stil, hvor det enkle design kæder indgang og hus sammen.

Den gode inspiration finder du visuelt, hvilket både kan være online som at køre rundt i villakvarter og søge inspiration.

Vindfang i glas, træ eller som lukket?

Vindfang var moderne før i tiden, men omkring 1950’erne begyndte udfasningen af dem og folk begyndte at lave en decideret entre. I dag ønsker de mere moderne mennesker sig ikke en gæsteindgang, men bare en indgang der er praktisk.

En vindfang har sit praktiske formål; At den skærmer for kulden udenfor og sparer på varmeregningen. Her gælder det så meget logisk om, at der ikke må være en radiator kørende i vindfanget.

Vindfang pris for renovering ligger på omkring 20-25.000 kr. Her er efterisolering selvfølgelig en ting der er den smarte løsning. Udskiftning af gamle ruder til nye energirigtige vil logisk nok gøre renovering noget dyrere.

Materialerne til vindfang kan være i glas, træ eller aluminium der bruges erhvervsmæssigt. Til den gamle murermestervilla vil en kombination af træ og glas i et åbent eller lukket vindfang, måske være det rigtige. For stilen skal passe med huset, hvor det åbne vindfang/indgangsparti med tag, giver mulighed for skabe det stilrene men smukke der drager en mod hoveddøren.

Glas der måske bruges ved udestue eller vinterhave, kan bruges i samme stil ved indgangen så tingene falder harmonisk sammen hvor tag selvfølgelig skal gå igen som det samme.

Fordele ved vindfang?

Der bliver ikke trukket kulde ind i huset med en vindfang, og derved sparer du energi. En anden god fordel ved vindfang er, at gulvet ikke bliver beskidt og vådt af beskidte sko og støvler.

Et vindfang kan være lukket eller åben, hvor en stor fordel er, at du kan stå i tørvejr når du skal rode efter nøglerne i lommen. Det regner trods alt en hel del i Danmark, og hvem kender ikke til at stå foran hoveddøren med tre bæreposer og det siler ned.

Ulempen ved et vindfang er at rummet er koldt og klamt gennem den lange vinter, helt ligesom et uopvarmet gulv er super koldt at gå på i strømper.