Fjern kaffepletter fra tøjet på den nemme måde

Fjern kaffepletter fra tøjet på den nemme måde

Ofte har vi kvinder en travl hverdag, og somme tider, går tingene lidt for stærkt. Specielt om morgenen kan tingene gå så stærkt, at vi helt glemmer hvad vi lige har gang i.

Det kan for eksempel være, at du lige har gang i at drikke morgen kaffen, da du pludselig glemmer for en kort stund, hvad du har gang i. Det kan dermed medføre kaffepletter på dit tøj, og hvad er mere træls end kaffepletter på den nye dyre bluse?

Der er heldigvis mange måder at fjerne de dumme kaffepletter på, så du behøver ikke sige farvel til den nye bluse, hvilket du kan redde med de helt enkelte naturlige skønhedstips.

Se også: Bedste espressomaskiner til køkkenet

Et godt råd til at fjerne kaffepletterne på

Det første step er altafgørende. Det er meget vigtigt, af kaffepletten ikke når at tørre ind på din bluse mv., da det stort set er umuligt at fjerne en tør kaffeplet uden at bruge skrappe midler, som kan ødelægge dit tøj endnu mere. Så straks du opdager pletten, er det vigtigt du prøver at fjerne den der.

Det andet step er at du skal være forsigtig med at fjerne pletten med en klud eller lign. Du skal holde dig til plettens område, så det ikke bliver tværet ud til en endnu større plet.

Ved tredje step skal du finde en balje, som gerne må være godt stor. Når du har fundet baljen, skal du hælde en masse varmt vand i og en smule opvaskemiddel. Du skal lade din bluse ligge i baljen i én til seks timer. Du kan selv vurderer hvor lang tid den skal ligge i baljen, men det kommer også an på, om det er en farvet bluse, eller om den er hvid.

Til sidste step. Her skal du skylle blusen godt og grundigt. Det er smart at gøre det med varmt vand og lunkent vand- det er op til dig selv. Hvis du ikke synes pletten er gået helt af, kan du gøre det hele en gang til, men smid lige blusen i vaskemaskinen først (30-40 grader).

Drikker vi meget kaffe? 

Men der er faktisk også en grund til, at vi danskere er mere udsat for at få kaffepletter på tøjet. Vi er nemlig et af de lande som drikker aller mest kaffe ( %). Vi danskere drikker kaffe i alle situationer og specielt som en social drik.

Kaffen er forresten også vores national drik lige udover mælken. Vi drikker til sammen hele 20 millioner kopper kaffe om dagen, hvilket jo så også kan betyde, at tøjet får en sjat fra tid til anden.