De bedste grillpander til dit køkken

Brug en grillpande test til at finde den bedste model

De bedste gastronomiske værker findes i grillmad. Grillmad er bare indbydende med det udseende af noget groft tilberedt kød, lugten og så gør atmosfæren omkring grillmad også noget helt specielt.

Hvis du er en rigtig grillmester, bør du have dig en grillpande. En grillpande er en pande med riller, der kan drages parallel med de riller der er på en grill, som netop giver det fantastiske æstetiske udtryk på maden. En grillpande er dét du skal bruge for at opnå den samme effekt som du får når du griller på din Webergrill, som når du steger. Den karakteristiske grillpande kommer med riller til at lede saften væk, som giver samme effekt som stegningen på grillen.

Find den gode grillpande

Du ved udmærket godt, at det danske vejr ikke just kan prale af, at være spækket året rundt med grillvejr. Derfor er en grillpande et voksende fænomen der er at finde i de danske køkkener, da du her i princippet kan grille uanset hvad årstid det er.

Her finder du et udvalg af de bedste grillpander. Vi har fundet testvinder og bedste anmeldte grillpander ud fra forskellige uafhængige test. Det giver dig inspiration til at finde den bedste grillpande, men også blive klogere på fordelene ved en grillpande, hvilke produkter der kan anbefales og hvordan du skal forholde dig til komfurtypen i 2021.

Den firkantet Le Creuset grillpande i aluminium er brugervenlig og effektiv. Modellen er kåret som bedst i test hos svenske Aftonbladet for at være effektiv i forhold til hurtig opvarmning, nem at håndterer og gøre rent med rengøringsvenlige overflader. Hvilket er de tre vigtige kriterier for en grillpande.

Du får en pande i flot keramik i aluminium og stål materiale. Det gør panden velegnet til alle varmekilder og heriblandt induktion. Håndtaget kommer i metal så den kan komme i ovnen, hvor Le Creuset panden maksimalt kan tåle en temperatur på 260 grader.

Siden 1925 har Le Creuset produceret køkkenudstyr, hvor sortimentet i dag byder på stentøj, rustfrit stål, gryder, kedler, bageforme, vintilbehør, støbejernsprodukter og generelt køkkenredskaber. Her er denne moderne og enkle pande, en af de populære produkter som scorer højt i bruger anmeldelser verden over.

 • Virker til induktion
 • Materiale: Aluminium med stålkerne
 • Belægning: Non stick
 • Temperature: 260 grader
 • Mål: 28 x 28 cm.

Du får en sort Holm grillpande med håndtag i 28 x 28 mål. Grillpanden kan give flere muligheder for at stege fisk, fjernkræ, kød og grøntsager med grill smag.

Panden har en noget større overflade end de almindelige pander med håndtag. Det kan være den gode grund til, hvorfor denne pande er den bedste til dit behov frem for f.eks. Le Creuset panden. Du får en pande med mange riller, så kødet får en god og indirekte varme uden at blive stegt i sit eget fedt.

Staub Pure grillpanden er velegnet til induktion og alle andre varmekilder. Den tåler op til 260 graders varme, så ganske god til at tilberede maden i ovnen.

 • Virker til induktion
 • Materiale: Støbejern
 • temperatur: 210 grader
 • Størrelse: 28 x 28 cm.
 • Tåler ikke opvaskemaskine

Den engelske kok Jamie Oliver har skabt sig en forretning med diverse ting som kokkekurser, kogebøger og køkkenredskaber som stegeso, opbevaring og meget andet, og selvfølgelig også grillpander. I kollektionen finder du den populære Tefal Jamie Oliver Premium Cast grillpande der er udviklet i samarbejde med franske Tefal. Det er god pande der bliver rost i diverse test.

Jamie Oliver grillpanden er nem at håndterer og i en god kvalitet. Dog tager den noget længere tid at blive varm end de forrige modeller, som kan være en ulempe. Men den fungerer dog optimalt, når den er blevet varmet op.

Den firkantet pande der måler 27 x 23 cm. er med non stick-belægning så mad og fedt rester ikke brænder sig fast i overfladen, og gør det nemmere at gøre panden rent efter brug. Håndtaget kommer også med belægning til forbedring under brug. Du får et ergonomisk håndtag med silikone belægning, så panden ikke glider rundt under madlavningen.

Materialet er lavet af aluminium med en kerne af rustfrit stål, hvilket gør den velegnet til brug til induktion. Panden tåler kun temperatur op til 210 grader.

 • Virker til induktion
 • Materiale: Aluminium med stålkerne
 • Håndtag: Metal og silikone
 • Størrelse: 27 x 23 cm.
 • Tåler opvaskemaskine

Scanpan grillpande  er en populær og eksklusiv pande, der er særlig velegnet til kød der skal have høj varme under tilberedning. Panden kommer med skarpere kanter i rillerne end de viste modeller, så kødet får markante og tynde grillstriber.

Størrelsen på panden er standard 27 x 27 cm. og kan bruges på alle varmekilder inklusiv induktion.

 • Virker på induktion
 • Størrelse: 27 x 27 cm.

Du kender nok danske Eva Solo der producerer alverdens udstyr til boligen. Her kan det være en klassisk Eva Solo vandkaraffel som den utrolige populære Eva Solo  grillpande serie. Eva Solo Nordic grillpanden er utrolig populær for sin brugervenlighed, ydelse og det flotte finish.

Eva Solo panden er designet af Henrik Holbæk og Claus Jensen. Det giver dig en elegant pande i aluminium og egetræ materiale. Du kan bruge panden på alle varmekilder også induktion. Ulempen ved panden udover den kommer i den højere prisklasse, er, at den ikke tåler opvaskemaskinen. Det er ikke verdens største problem, for pander bliver bedre rene ved håndvask og derved forlænger levetiden på panden.
Modellen fra Eva Solo kommer med non stick-belægning og er en let pande på grund af materiale. Du kan bruge plast og silikone redskaber sammen med panden.

 • Virker til induktion
 • Materiale: Aluminium og egetræ
 • Størrelse: 25 x 25 cm.
 • Tåler ikke maskinopvask

Hvis du søger en billig grillpande i god kvalitet, er denne Green Cambridge pande måske det rigtige. Du får en firkantet grillpande med keramisk belægning som tåler lidt mere end non-stick. Og samtidig er velegnet til kød og grønt der skal have en jævn varme.

npan Cambridge panden måler 28 x 28 cm og har store riller, så du både kan bruge den som almindelig og grillpande. Keramisk belægning på panden gør at fastbrændte madrester har nemmere ved at slippe, hvilket hjælper med at gøre rengøringen nemmere.

Panden kan kun holde til temperaturer op til 180 grader, hvilket du skal huske på hvis du sætter panden direkte i ovnen efter hurtig stegning.

 • Virker til induktion
 • temperatur: 180 grader
 • Materiale: Aluminium og stål
 • Belægning: Keramisk

Fordele

En grillpande er nærmest sin egen salgstale, for der en del fordele med en grillpande.

Du bør kende forskellen mellem en almindelig stegepande og en grillpande, da det blandt andet er heri hvor en del af fordelene er.
Den første store fordel er, at du kan grille uanset årstiden.

En af de største forskelle mellem en grillpande og en stegepande er rillerne. Men selv rillerne kan variere, da du kan finde flere forskellige slags grillpander. Rillerne som en grillpande har og en almindelig stegepande ikke har er, at saften og fedtet kommer væk fra det kød du nu griller. Dette betyder også at du ikke kommer til at stege kødet i dets eget fedt, hvilket gør at du netop får grillstegt dit kød. Det er her hvor grillsmagen kommer ind i billedet, som du kan trylle frem med hjælp fra en grillpande, hvilket du ikke kan med en almindelig stegepande. Ovenstående gælder selvfølgelig ikke blot kød, dette var bare et eksempel.

Der er mere eller mindre ingen begrænsninger for hvad du kan grille og ikke kan grille med en grillpande, hvilket bestemt også er en stor fordel. Du får nemlig pirret din fantasi og du har lettere ved at lege med smage, netop når det du steger, ikke bliver stegt i sit eget fedt. Du kan nemlig sagtens bruge en grillpande til både grøntsager, diverse råvarer og selvfølgelig kød, men absolut langt de fleste former for kød.
Oversigt over fordelene:

 • En grillpande er let at rengøre
 • Du kan grille hele året rundt
 • Du får grillsmag frem når du bruger din grillpande fremfor din almindelige stegepande
 • Din fantasi kan blive udforsket og du kan blive inspireret, da du kan bruge en grillpande til næsten alt spiseligt

Sådan vælger du din grillpande

Som vi kom ind på før, så er der rigtig mange forskellige typer af grillpander, hvilket kan gøre det knap så let at finde ud af hvilken du skal vælge.
Når du skal finde den helt rigtige grillpande, så er der her nogle tips til hvordan du finder den helt rigtige:

 • Hvor meget må den koste før det gør ondt på pengepungen? Dog bør du ikke gå efter den billigste grillpande du kan finde, da kvalitet og pris i absolut høj grad går hånd i hånd, når det kommer til en grillpande. Den billigste grillpande kan skade dit komfur, have dårlige riller som giver dig en skuffende købsoplevelse og måske endda får dig til at miste lysten til at lave mad – måske ikke helt, men mindre end før.
 • Spørg eksperten: Find en fagperson, drøft de forskellige grillpander med en sælger. Det kan være du får en salgstale for den dyreste, men her må du blot gå efter din mavefornemmelse efterfølgende.
 • Mærk efter: Håndtaget er vigtigt når du skal finde en grillpande, hvilket det egentlig også er når du skal finde en almindelig stegepande. Det er her hvor du holder grillpanden, hvorfor det bør være i orden. Du kan med fordel se efter en grillpande med et ergonomisk håndtag.

Derudover skal du også finde en grillpande der passer til komfurets varmekilde, hvilket vi kommer ind på senere i artiklen.
Når du har gjort dig overvejelser omkring ovenstående, så bør du være nogenlunde rustet til at finde en grillpande, du ikke bliver skuffet over.

Anbefalede producenter

Det er langt fra alle producenter af grillpander der klarer sig lige så godt som andre. Her vil du finde en liste over de producenter der har den højeste score når det kommer til kvaliteten, hvilket gerne skulle give dig en større chance for at finde en god grillpande.

Nedenunder vil du se en liste over de ”bedre” producenter. Du bør dog undersøge dem nærmere, da du skal finde en grillpande der passer til dig og dine behov, hvilket ikke nødvendigvis er noget alle producenter har udarbejdet i deres sortiment.

 • OBH Nordica
 • Eva Trio
 • Philip
 • Bodum
 • Le Creuset
 • Weber
 • Raadvad
 • Morsø
 • Siemens
 • Skeppshult

Du har sikkert hørt navnene og set mærkerne rundt omkring i butikker, men særligt ét mærke fortjener en ekstra portion opmærksomhed. Der er nemlig tale om mærket Le Creuset, som er et mærke der levere køkkenredskaber i kvalitet du absolut kun finder på øverste hylde. Men det er ikke kun kvaliteten Le Creuset er blevet kendt for. Det mest stilrene køkkenudstyr du finder, kommer fra Le Creuset. Alting er en smagssag, Le Creuset har dog formået at gøre køkkenudstyr til mode når det kommer an på udseendet og ikke blot funktioner.

Foruden ovennævnte producenter, findes der selvfølgelig også mange andre gode, når det omhandler en grillpande. Ofte sker det, at større producenter slipper afsted med nye produkter i deres sortiment, da de er kendte og store på markedet i forvejen, hvilket giver dem et markant forspring i forhold til konkurrenterne.

Undgå fejlen de fleste laver …

Over 50% af alle der er på udkig og erhverver sig en grillpande uden at få hjælp af en sælger, køber en grillpande der ikke passer til deres komfur. Det er nemlig ikke enhver grillpande der passer til enhver varmekilde, hvorfor du bør være ekstra opmærksom.

De ovennævnte mærker laver oftest grillpander der både fungerer til et keramisk og et komfur med induktion, men eftersom det ikke er alle der gør det, bør du undersøge dette nærmere, når du er ude og lede efter din kommende grillpande.

Derudover er der endnu en fejl. Det er nemlig heller ikke alle grillpander der både kan tåle at komme ind i en ovn og/eller på en helt almindelig grill. En grillpande er en god investering, såfremt du vælger den rigtige.