5 bedste stavblendere til køkkenet

brug stavblender test til at finde den bedste

En stavblender er et meget simpelt køkkenredskab, som kan bruges til adskillelige variationer af hverdagsopgaver i et køkken. Derfor er en stavblender tæt på at være et retorisk redskab i de danske køkkener, hvilket mange forskellige producenter, derved har øjnet sig muligheden for at tjene nogle penge.

Find den bedste stavblender

Der er efterspørgsel når det kommer til en stavblender, hvorfor der i dag findes et hav af forskellige stavblendere på hylderne. En masse forskellige mærker, en masse forskellige former og en masse forskelligt ud styr, som du kan finde, når du er på udkig efter en stavblender.

Det kan derfor være meget andet end simpelt, når du skal ud og se efter en stavblender. Af denne grund, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring hvad en stavblender skal kunne, før du er tilfreds. Find ud af hvad du har af krav til en stavblender, før du bevæger dig ud på jagt efter en. Producenterne forsøger at skyde bredt med et hav af forskellige stavblendere, som kan alverdens ting og sager, foruden at blende. Men det er ikke nødvendigvis et tilfælde at du har behov for alt det de stavblendere kan.

En god idé vil være at vurdere følgende områder på en skala fra 1-10, hvor meget du vægter dem i dit køkkenarbejde:

 • Hakke
 • Snitte
 • Blende
 • Piske

Det er nemlig ovenstående områder som en stavblender primært skal vurderes på. Når du gør dig nogle overvejelser omkring disse områder, skal du både tænke på hårde og bløde grøntsager, samt hvilke madvarer du typisk vil skulle blende.

I denne stavblender test/guide har vi fundet testvindere og bedste stavblendere ud fra forskellige førende uafhængige test. Det giver dig det nemme og hurtige overblik over muligheder og priser i 2022.

Philips stavblender

Philips Hr2656/90 Stavblender – Stål

DKK529,00
Til Butik

Philips HR2652/90 Stavblender – Stål

DKK599,00
Til Butik

Philips HR2533/00 Stavblender – Hvid

DKK376,00
Til Butik

Philips HR2653/90 stavblenderen er kåret som testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk, samt fået gode bedømmelser hos tyskel Testberichte.de og andre. Maskinen har scoret højt sin ydeevne, kraft, design og brugervenlighed.

Philips stavblenderen er en kraftfuld og stærk maskine med en effekt på 800 Watt og blenderen kommer også med promix-teknologi. Skæret har en særlig vinkeludformning der sikrer stabil rytme og gode resultater. Du kan bruge trinløs funktion der automatisk går op i hastighed, eller du kan manuelt justerer op og ned i hastighed.

HR2653/90 er designet til forskellige formål hvor der medfølger hakker, 0,5 liter skål, piskeværktøj og spiral til udover skæret. Det giver dig mulighed for blende, skære, hakke og mikse til f.eks. juice, pesto eller smoothies med smoothie-funktion i maskinen.

Den høje kraft gør det muligt både at håndtere bløde frugter og grønt, men også de hårdere grøntsager, nødder og frø. Der findes desuden en særlig smoothie-funktion.

 • Effekt: 800 Watt
 • Trinløs hastigheder
 • Vægt: 0,8 kg
 • Højde: 24 cm
 • Kapacitet: 0,5 l
 • Piskeris og hakker medfølger

Se også: Bedste mandolinjern som det multifunktionelle redskab

Bosch stavblender

Bosch Stavblender MSM67140 – 600 W

DKK348,00
Til Butik

Bosch Stavblender ErgoMixx MSM64110 – 450 W

DKK281,00
Til Butik

Bosch Stavblender MSM66120 – 600 W

DKK271,00
Til Butik

Bosch Stavblender MSM67170 – 750 W

DKK375,00
Til Butik

Bosch Stavblender MSM64010 – 450 W

DKK309,00
Til Butik

Bosch MSM64010 er en billig stavblender med en kraftig motor. Du får ikke mange funktioner med denne model, men til prisen og behov for hurtig at blende en smoothie eller suppe, får du god kvalitet til prisen.

Bosch stavblenderen har en motor på 450 Watt, og mulighed for at vælge standard eller turbo hastighed. Den er ganske støjsvag i forhold til brug, og kommer med 4 knive i rustfrit stål.

Designet er i rød og hvid i en standard ergonomisk udformning. Bunden er foden er formet, så den ikke suger sig fast i bunden af bægeret.

 • Effekt: 450 Watt
 • Hastigheder: 2
 • Vægt: 0,9 kg
 • Garanti: 2 år

Bamix stavblender

Bamix Swissline Superbox Red Stavblender – Rød

DKK2.640,00
Til Butik

Bamix Swissline 200w Silver/black Stavblender – Sølv

DKK2.024,00
Til Butik

Bamix Swissline 200w Red Stavblender – Rød

DKK1.749,00
Til Butik

Bamix Swissline 200w Grey Stavblender – Hvid

DKK1.760,00
Til Butik

Bamix Swissline Superbox Black Stavblender – Sort

DKK2.099,00
Til Butik

Bamix Swissline M200 er en kraftfuld stavblender i premium kvalitet. Du får en super effektiv og robust blender der anbefales i forskellige test. Prisen er dog også i den højere ende.

Kvaliteten er lidt bedre end de billigere modeller. Her får du bedre finish, funktioner og materiale hvor de 2 knive og blender skaft er i rustfrit stål. Ledningen er en spiralledning på 1,9 m.

Maskinen har 2 forskellige hastigheder der varierer imellem 12.000 – 18.000 omgange i minuttet.

Du kan bruge den kraftfulde stavblender til f.eks. frosne bær, is og andre fast fødevarer. Den medfølgende blender kande har en volume på 1 liter.

Den store ulempe ved denne model er dog rengøringen, som bliver lidt besværlig i forhold til andre modeller. Men du får dog top kvalitet i ydelse.

 • Effekt: 250 Watt
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Hastighed: 12000-18000 omg./min
 • Hastigheder: 2
 • Blade: 2
 • Højde: 35 cm
 • Tilbehør: multifunktionsblad, blender, hakker, blenderkande, processor, piskeskive

Se også: Bedste pålægsmaskiner til ekstra luksus i køkkenet

Braun stavblender

Braun MultiQuick 3 stavblender MQ3100WH Smoothie+

DKK449,00
Til Butik

Braun MQ7035X er efterfølger/opgradering af testvinderen modellen Multiquick 7 MQ 725 der er kåret som bedst i test hos Tænk. MQ7035X giver dig alt det den gamle model gav, i en opgraderet maskine der byder på bedre teknik, materiale og kvalitet.

Du får en blender med en kraftfuld motor med en effekt på 850 Watt. Den klarer stort set alle typer ingredienser. Maskinen har ActiveBlade teknologi og kommer med ekstra fræseblad, stor skæreflade og bevægelser der går op og ned på klingerne, så samtidig er med til at findele ingredienserne bedre end mange andre modeller.

Smartspeed indstilling giver dig god kontrol over hastighed i forhold til ingredienser der skal blendes. Helt ligesom SplashControl sikrer dig mindre rengøring.

Der medfølger bæger, piskeris og 500 ml hakker.

 • Effekt: 850 Watt
 • Trinløs hastigheder
 • Højde: 39 cm
 • Vægt: 0,86 kg

Kitchenaid stavblender

KitchenAid stavblender – Mat sort

DKK1.398,00
Til Butik

KitchenAid stavblender – Rød

DKK1.398,00
Til Butik

KitchenAid stavblender – Grå

DKK1.398,00
Til Butik

KitchenAid Stavblender sæt

DKK1.999,00
Til Butik

KitchenAid 2571ESX er en premium stavblender i høj kvalitet og design. Prisen er høj, så den er henvendt til dig der betaler det mere for kvalitet og funktioner.

KitchenAid stavblenderen har scoret høje karakterer i test hos Tænk for sit design og ydelse der er effektiv også selvom den kun kommer med en effekt på 180 watt. Du kan vælge mellem 5 forskellige hastigheder der optimeret i forhold til forskellige formål.

Maskinen har 3 aftagelige blenderknive der består af knivblad, s-knivblad og stjerne-knivblad, som giver den gode multifunktioner. Her kan nævnes en funktion som at du kan skumme mælken til din caffe latte med blenderen.

Der er aftagelig kappe til beskyttelse af belægning på skåle, gryder m.m.

Du får 5 forskellige tilbehørsdele. Her medfølger en blenderarm som kan bruges til den varme gryde, så du ikke brænder dig fra varmen. Derudover får du en hakker, kande med dobbeltlåg, piskeris og opbevaringsboks.

Du finder modellen i sort, hvid, rød eller sølv farve.

 • Effekt: 180 Watt
 • DC-motor
 • 3 aftagelige blenderknive
 • Længde: 40 cm
 • Støjniveau: 59,9 DB
 • Vægt: 1 kg

Hvordan virker en stavblender?

Du kan benytte dig af en stavblender i både en skål, gryde og en mikserkande. De udfordringer du støder på i løbet af din tid i køkkenet, er noget den vil kunne bidrage til, hvorved dit arbejde i køkkenet bliver utrolig meget lettere.

En stavblender optimerer dit tidsforbrug, således at madlavning i langdrag bliver en sjældenhed. Du sørger blot for at samle ingredienserne som skal blendes sammen, sætter stavblenderen ovenover og trykker på en enkelt knap.

Nemt og simpelt, da du bl.a. slipper for at skulle bruge flere knive og skærebrætter, når det omhandler den kedeligste del af madlavningen.

En stavblender kan som sagt bidrage til rigtig mange typiske arbejdsopgaver i et køkken, men omfanget af dem afhænger af to ting:

 • Hvor meget udstyr der er med til din stavblender
 • Hvor store og alsidige behov du har

Undgå de typiske problemer ved at købe kvalitet

find den billige blender

Hvis ikke du har oplevet det før, så kan du med garanti spørge nogle du kender der har en stavblender, om ikke de har prøvet hvor den har suget sig fast til bunden. En stavblender kan nemlig godt finde på at suge sig fast til bunden af skålen ved brug, hvilket der er en helt enkelt årsag til.

Der har højst sandsynlig været mere fokus på prisen end kvaliteten.

Det er ingen tvivl at en stavblender er noget du anskaffer dig for at gøre det lettere at lave mad, men når den vælger at sætte sig fast, så går det smarte lidt af den. Når du køber en stavblender i kvalitet, hvor du ofre lidt flere hårdt tjente lommepenge, så undgår du dette problem mærkbart, i forhold til billige stavblendere.

Når det kommer til en stavblender, så er det ikke fordi at pengene bliver kastet ud af vinduet, hvis du køber en der er dyrere end de andre på hylden. Ved en stavblender af kvalitet, får du en længere levetid, hvor den mere eller mindre kan tjene sig selv ind, da du ikke skal ud og købe en ny stavblender igen om en måned eller to.

Derudover vil du også få en stavblender der giver bedre resultater, har flere funktioner og giver dig tilfredsstillende resultater på kortere tid.

Det kan derfor i høj grad godt betale sig at se en stavblender som en investering, som du glædeligt investere i.

Dét bør du se efter

Foruden dine overvejelser omkring hvad den skal kunne, så er der her nogle områder omhandlende selve stavblenderen, som du bør se på. Når du har læst dette, er du klædt på til at finde den helt rigtige stavblender for dig og dine behov.

Hastighed

Hastigheden er et vigtig parameter at se på, når du skal vælge en stavblender. Her kan du bl.a. se på hvor hurtig den kan køre, samt hvor mange hastighedsindstillinger den har. En rigtig god idé er at købe en stavblender med mere end 3 hastighedsindstillinger, da du her har let ved at tilpasse din blenden. Dette gør også at du ikke overbruger din stavblender, således at den får en længere levetid samtidig.

De fleste stavblendere har typisk blot to hastighedsindstillinger, hvilket også i princippet kan være nok. Dette kommer dog an på hvilke behov du har og hvad du har tænkt dig at blende med den.

Motor

Her er der et parameter som du kan forholde dig till. For at en stavblender kan være effektiv, skal den have en kraftig motor. En stavblender med en motor mellem 450 og 600 Watt, går du ikke galt i byen med. Finder du derimod en stavblender der er mindre end 450 Watt, så bør der poppe en rød lampe op, som indikere at du ikke bør vælge den. En stavblender med så svag en motor, kan knap nok klare de gængse opgaver i køkkenet, og hvis den kan, så vil du meget hurtigt skulle ud og købe en ny alligevel.

Du kan også finde en stavblender der har mere end 600 Watt, hvilket de færreste behøver. Sådan en stor motor behøver du højst sandsynligt ikke, hvorfor du bør holde dig til en stavblender mellem 450 og 600 Watt, hvilket betegnes som en ’god’ en af slagsen.

Tilbehør

Det er meget forskelligt hvad det er for noget udstyr du kan få med din stavblender. Derfor bør du også se på det udstyr der medfølger, og herefter vurdere om det er noget du vil kunne bruge i køkkenet. Du må ikke blive snydt over at billige stavblendere kan have ubegribelige mængder af udstyr med, hvilket blot er for at gøre dem attraktive for dig, da det ligner du får en del for pengene. Men i den virkelige verden har du slet ikke behov for alt det der medfølger, hvorfor det hurtigt bliver et dårligt køb – både når du opdager hvor lidt du bruger udstyret, men også når stavblenderen ikke virker mere efter den er brugt 10 gange.

Når dette er sagt, så er der bare noget udstyr der er vigtigere end andet. Dette kan eksempelvis være piskeris, et bæger og måske endda en minihakker. Dette er dog også det mest sete medfølgende udstyr.