Bæredygtig med stort B

ANNONCE

For nylig meddelte Radikale Venstres Morten Østergaard til statsministeren, at der skal komme en reel klimahandlingsplan inden grundlovsdag, ellers vil de vælte regeringen. Det er en markant udmelding, men det betyder også, at der er politikere, som gerne vil tage klimaet mere seriøst.

Det kommer også til at påvirke os borgere. Vi kommer nemlig ikke udenom, at vi kommer til at skulle tænke mere på vores valg i fremtiden, når det gælder klima. Men hvad gør man, hvis man elsker bøf? Hvis man elsker at købe nyt tøj? Her får I nogle gode råd til at være mere bæredygtig og hjælpe klimaet.

Bæredygtig mode

Det er svært at ville være bæredygtig og samtidig at følge alle modetrends. Men nu er det til gengæld blevet mere moderne at købe bæredygtigt, og det kan ses i mange butikker. På bambustøj.dk er der f.eks. et stort udvalg af bambus sweatshirts som er meget mere bæredygtige end trøjer af almindelig bomuld. Trøjerne er lavet af bambusfibre og er ekstra bløde. Fibrene gør også, at din hud kan ånde nemmere, så det er en god trøje til både sommer og vinter. Hvis du vil være bæredygtig og smart, kan du investere i en lækker crewneck sweatshirt.

Kødfrie dage

Når man snakker om klimaet, kan man ikke undgå at snakke om mad. Det er bevist, at kødindustrien udleder meget CO2, og det er desværre ikke gode nyheder for kødelskerne. Til gengæld behøver man heller ikke at køre fuld vegansk for at redde klimaet. Det kræver bare én kødfri dag ugentligt.

Hvis man tager én kødfri dag om ugen kan man altså spare ca. 200 kg. CO2 om året. Så bare forestil jer det, hvis I har to kødfrie dage om ugen. Vegetariske retter behøver slet ikke at være kedelig kål og bønner, for der findes utallige opskrifter på lækker lasagne eller gryderetter, som heller ikke koster det store.

Så tag en kødfri dag om ugen, det er godt for klimaet!