Sådan kan pinjebark forskønne din have

Hvis du er en mand, der har sin egen have, nyder du formentlig at bruge tiden her. Du kan spille bold, slikke sol eller grille en fantastisk middag. Derfor danner haven ofte en fantastisk ramme om skønne begivenheder og gode minder.

En knapt så god begivenhed og et knapt så godt minde er ukrudtslugning. Det er sjældent denne del af at eje en have, der er tiltrækkende. Heldigvis findes der ting du kan gøre, hvis du gerne vil minimere mængden af ukrudt. På den måde kan du bedre bruge tiden på langt sjovere aktiviteter i din have. Læs mere i det følgende.

Skabt et smukt værn mod ukrudt

Hvis du gerne vil minimere mængden af ukrudt, er et bunddække en fantastisk løsning. Med et bunddække gør du det sværere for ukrudtet at vokse sig op. Men det er ikke det eneste et bunddække kan være behjælpelig med.

Du kan nemlig vælge blandt mange forskellige former for bunddække. På den måde kan du også få skabt et mere æstetisk udtryk i din have, når du anlægger et bunddække. Derfor er det både en praktisk og flot løsning på dine ukrudtsudfordringer.

Få mere tid til alt det sjove i haven

Når de fleste mennesker tænker på deres have, tænker de på alle de sjove aktiviteter, der kan finde sted derude. Det er ofte boldspil med familie eller vennerne. Det er at grille på en skøn sommeraften. Eller nyde et godt glas vin samtidig med solnedgangen.

Når du får minimeret dit ukrudt i haven, får du samtidig også frigjort mere tid, som du netop kan bruge på de aktiviteter. På den måde bliver din have til en sjov oase i stedet for en sur og kedelig pligt.

Derfor bør du vælge pinjebark som bunddække

Ud af alle de slags bunddække som du kan vælge imellem, er der god grund til at vælge pinjebark. Som navnet også antyder, er det bark fra pinjetræer. Barken er utroligt flot, og derfor er den et godt valg, hvis du gerne vil skabe et æstetisk og ensartet udtryk i din have.

Du kan placere pinjebarken alle steder i din have, hvor der er bar jord. Det kan blandt andet være:

  • Under træer
  • Under hække
  • I bede

Mere om pinjebark

Pinjebark stammer fra sydeuropæiske nåletræer. Derfor vil den pinjebark, som du finder i Danmark, ofte komme fra enten Frankrig eller Portugal.

Når barken bliver omdannet til flis, får det den flotteste rødbrune farve. Nuancen komplementerer havens jord på flotteste vis. Derfor kan du også sagtens anvende pinjebark til et større område i din have.

Blandt de forskellige former for bark regnes pinjebark for at være en af de mest smukke og eksklusive former. Når du ser barken i virkeligheden, vil du forstå hvorfor.

Når du anvender pinjebark som bunddække i din have, vil det blokere for sollyset. På den måde får ukrudtet dårlige vækstbetingelser. Derudover har pinjebarken også evnen til at holde på jordens fugt og temperatur. På den måde hjælper den også med at nære jorden i din have.