Bilservice? Hvordan foregår et serviceeftersyn ved værkstedet

Bilservice? Hvordan foregår et serviceeftersyn ved værkstedet

Trænger ”du” til et bilservice? Hvis du har ejet bil i mange år, så ved du nok alt om hvordan et service foregår på værkstedet. Men måske du er ny indenfor biler? Mekanikere har ligesom alle andre, deres egne termer og vendinger, så derfor vil du nok gerne have gennemgangen i en simplere form.

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde et autoværksted som Au2point ApS i Børkop og Fredericia eller andet værksted i det område hvor du bor. Her kan der være forskelle på det autoriseret og uautoriseret værksted i forhold til priser og hvad der udføres. Der er dog ingen regler for, at du skal bruge et autoriseret i forhold til garantien. Her skal værkstedet følge de regler der er udstykket omkring serviceeftersyn fra bilproducenten, og så holder garantien.

Autoværkstedet?

Værksteder i dag er ofte lidt mere end et par mekanikere og værktøj til de primære bildele. Dagens Danmark har utrolig mange biler, og her kræver vi som kunder ofte den fulde pakke.

Dækkene skal klares, hvad end det er en lapning eller udskiftning. Muligheden for anvisning til autolakering, pladearbejde, oprettelse af buler, rudeskift og få rustbeskyttelse er andre ting. Helt ligesom muligheden for købe ekstra udstyr ofte også er noget, vi som kunder kræver. Det er samtidig godt for værkstedet, for hvilken forretning ønsker ikke merindtjening.

Når du skal vælge værksted, er lokalområdet selvfølgelig første prioritet. Dernæst er kvaliteten det primære, hvor mund til mund eller anmeldelsessider kan være gode pejlemærker, når der skal udvælges. En god service og indikationer af en godt sted er, at mekanikeren ringer til dig og giver overslag på hvad der skal laves og pris, inden han går i gang. Prisen kan selvfølgelig godt blive anderledes i sidste ende, men det er dog et godt udgangspunkt for at værkstedet fører en god service og kvalitet.

Hvordan foregår et serviceeftersyn ved værkstedet så? Det er, hvad vi giver en lille forklaring på lige her.

Hvordan foregår et service på bilen?

Først og fremmest skal der ikke tages fejl af bilsyn og eftersyn. Bilsynet tjekker kun bilen ud fra de givne lovkrav til sikkerheden. Hvor service selvfølgelig også er kontrol men også reparationer, skift af defekte ting og generel vedligeholdelse af bilen.

Ved bilservice kigger mekanikeren på bilens funktioner og alle de forskellige bevægelige dele, hvor der bliver tjekket for defekt eller slid, og generelt de forskellige punkter som følger med bilens servicebog.
Olieskift og skift af oliefilteret er noget, som der altid bliver lavet. Det kan varierer ret bredt, hvor det hyppigt sker mellem 10.000 og 30.000 km. Tjek af bremse- og kølervæske er som regel også noget der sker, hvor der dog er forskel på et lille og stort eftersyn.

Hvor lang tid tager et bilservice?

Tiden som et serviceeftersyn tager er en god ting at vide, for det er også afgørende for prisen i sidste ende. Det er også afgørende for, hvor lang tid du skal undvære din bil. De fleste værksteder vil dog nok sige, at bilen skal indleveres om morgenen, og kan hentes eftermiddag. Det giver dem som værksted mulighed for at navigerer mellem kunderne, og samtidig slipper du for at dukke op ved mekanikeren, som ikke er blevet færdig, måske fordi han fandt en graverende fejl på bilen.

Mange steder tilbyder de lånebiler, hvilket du også kan udvælge værksted ud fra. Rent tidsmæssigt hvis bilen er forholdsvis ny og intet fejler, vil det kun tage et par timer. Om det er et lille eller stort eftersyn er selvfølgelig også afgørende for den brugte tid.