Hvad kan jeg selv lave på min bil?

Det er skønt at have en bil. Men det er også irriterende, når den skal på værksted. Ikke nok med at du skal undvære din bil, så skal regningen naturligvis også betales. Typisk er det derfor både dyrt og besværligt.

Rigtig mange vælger at køre bilen på værksted, når diverse småting skal repareres. Dog er der flere ting, som du selv kan reparere, hvis du ved, hvordan du gør det korrekt. Herunder kan du se, hvad du blandt andet selv kan lave på din bil.

Få selv styr på de mindre reparationer

Der er flere mindre reparationer og småjusteringer, som du sagtens selv kan klare, hvis du har lyst til det. Eksempelvis kan du give dig i kast med at skifte dæk, lygter samt vinduesviskere. 

Du kan ligeledes skifte olie og rense filteret. Skal bilens sikringsboks repareres, eller skal bilens køler lappes? Det kan du også gøre selv. Der er altså en del småreparationer, som du kan klare derhjemme.

Rengør bilens interiør og ydre

Hvis din bil skal rengøres og vaskes, kan du stå for dette selv. Du kan betale dig fra det og få andre til at gøre det, hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendigt. Vil du gerne spare penge, så kan du selv gøre din bil skinnende ren fra inderst til yderst, hvis du vasker den i hånden. Selvfølgelig kan du også køre forbi en vaskehal og betale et mindre beløb for, at den bliver vasket grundigt. Det er helt op til dig.