Derfor bør du skifte til vinterdæk

Når først det kolde vintervejr er gået i gang, og den første sne har lagt sig, er det en god idé at skifte til vinterdæk. Men hvorfor er det en god idé at skifte til vinterdæk? Det kan du læse mere om her.

Hvorfor bør jeg skifte til vinterdæk?

Du bør skifte til vinterdæk, da de er med til at øge din sikkerhed, når du kører på vejene. Vinterdæk står langt bedre fast på sne og is sammenlignet med sommerdæk. Derfor er det vigtigt, at du har vinterdæk på din bil, da de sørger for et bedre vejgreb, når vejene er glatte.

I og med at vinterdæk har et grovere mønster end sommerdæk, bliver det mere sikkert for dig at køre rundt på sne og is. Efter at du har skiftet til vinterdæk, skal du huske på, at bremselængden bliver forøget markant både på tør samt våd vej.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Helt generelt er det en fordel at skifte til vinterdæk, før frostvejret kommer til Danmark. Du kan ikke vide, hvornår det bliver frostvejr, hvorfor du kun gør dig selv en tjeneste, hvis du er i god tid.

Når først frostvejret er kommet til Danmark, kan du opleve, at det bliver svært at få en tid hos dit lokale værksted. Det betyder, at du er nødsaget til at køre med sommerdæk i noget tid, før du kan få udskiftet dine dæk til vinterdæk. Så hvis du gerne vil gøre din bil klar til vinter, er det vigtigt, at du skifter til BMW vinterdæk eller andre vinterdæk.