De bedste vinterdæk til din bil

brug vinterdæk test til det rigtige køb

Bilen skal have nye dæk efter årstiden. Og her er helårsdæk blevet mere populære, men det er dog sikrer at bruge sommerdæk og vinterdæk efter årstiden.

Vi ser mindre og mindre sne i Danmark. Det er dog stadig vigtigt, at have nogle gode vinterdæk med godt vejgreb til sin bil, hvis du begiver dig ud på vejene, når det er klart og der ligger meget sne eller is på vejbanen.

I denne test finder du de bedste vinterdæk til bilen. Vi har fundet udvalget af dæk blandt testvinder og roste vinterdæk i forskellige uafhængige test. Det giver dig det nemme og hurtige overblik i forhold til kvalitet.


få tilbud på dækskift hos Autobutler

Bedst i test vinterdæk?

De danske veje er mere våde end snehvide. Og derfor kører vi ofte mere på tør og våde veje om vinteren, frem for de klassiske glatte og hvide veje.

Til den danske vinter nutildags, er det en god ide at finde vinterdæk der er lige så gode på våde og tørre veje, som de selvfølgelig skal have gode egenskaber på sne og is, især hvis du begiver du over grænserne til Norge, Tyskland, Østrig, Sverige og andre lande med sne om vinteren.

Goodyear UltraGrip 9 – bedst i test til vådt føre


goodyear test af vinterdæk


Til Butik

Goodyear UltraGrip 9 er et godt dæk det har vundet i Ekstra bladet, FDM, svenske og tyske dæktest. Helt ligesom efterfølgeren UltraGrip 9+ bliver rost endnu mere for sine egenskaber på vinterveje, som dækket er godt til vådt vejr med sit effektive dækmønster.

UltraGrip 9 har vandafledende dækmønster og god bremseafstand der er 4% kortere end sammenlignelige dæk. Optimal dæk med hydrodynamiske riller til den nordiske vinter med slud, regn og sne.

Goodyear UltraGrip 9 bliver også fremhævet for sin minimale støj i kabinen med støjniveau på 65 dB.

Michelin Alpin 6


køb Michelin bedst i test vinterdæk


Til Butik

Michelin er også en af de førende dæk producenter. Og her er Michelin Alpin A6 et godt dæk til vinterbrug. Dækket har en lang holdbarhed i forhold til direkte konkurrerende dæk. Helt ligesom dækket har en lav rullemodstand der hjælper på brændstofforbruget.

Michelin vinterdækket har et sne-kammer i rillerne der hjælper til at forbedre vejgrebet og bremselængde på sne og vådt føre. Dækkets dråbeformede 3D-riller er selvlukkende, så dækket bevarer sin evne til at aflede vand og sne også selvom dækket slides.

Alpin A6 har et støjniveau på 69 dB.

Bridgestone Blizzak LM 005 dæk


køb Michelin bedst i test vinterdæk


Til Butik

Bridgestone Blizzak LM 005 vinterdæk er kåret som testvinder i Adac vinterdæk test 2020 i sin klasse. Dækket er kåret bedst i test for sine fremragende egenskaber på sne og is, helt ligesom dækket giver godt vejgreb og bremseevne i vådt føre.

Bridgestone vinterdækket har godt vådgreb med sin NanoPro-Tech gummiblanding. Støjniveauet er ganske  standard med støjniveau på 70 dB. Rullemodstanden er høj, så dækket giver høj brændstofbesparelse i forhold til mange andre lignede dæk.

FDM dæk test 2020

FDM har testet vinterdæk(se her) og kåret de bedste dæk indenfor de forskellige størrelser.

Vinterdæk 205/55 R16 H

  • Bridgestone Blizzak LM005: Testvinder for gode vinterskaber og gode på tør og våd vej
  • Michelin Alpin 6: Godt allround dæk
  • Dunlop Winter Sport 5: Især god til vinterveje med sne
  • Hankook i*cept RS2: God til de fleste underlag
  • Maxxis Premitra Snow WP6: God til vinter og tørre veje

Vinterdæk 235/55 R17 V

  • Michelin Pilot Alpin 5: Gode egenskaber til vinterveje, tørre og våde veje
  • Esa+Tecar Super Grip Pro: God til vinter og udmærkede egenskaber til tør og våd vej
  • Goodyear UltraGrip Performance+: Især god på sne og is

Hvilke vinterdæk og hvorfor?

Der kan være store forskelle på vinterdæk afhængig af typen, størrelsen og sågar prisen. Det viser flere vinterdæk tests, hvor du ligeledes hurtigt vil kunne gennemskue, om den dyreste model af et vinterdæk i virkeligheden også er det bedste eller om et billigere vinterdæk, der ikke koster nær så mange penge eller, performer bedre på landevejene. Og derfor gælder det om at undersøge de rigtige råd om vinterdæk.

Hvorfor finder man test af vinterdæk?

Kigger du lidt rundt på diverse fora eller aviser, når vi nærmere os vintermånederne, vil du finde anmeldelser og forskellige vinterdæk tests.

Ikke nok med at de ofte tester samtlige vinterdæk på markedet, vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over, hvilke vinterdæk der er gode og hvilke der ikke er nær så gode. I nogen tilfælde er prisen måske sat for højt i forhold til hvor godt dækkene performer, vejgreb og hvor god sikkerhed der er i dækkene.

Det er bl.a. punkter som disse, som du skal være særlig opmærksom på. Noget skal tages med et gran salt, mens andet information kan være pålidelig nok. Der kan dog også være købere, der blot har skrevet en dårlig anmeldelse af et bildæk på et fora eller lignende.

Anmeldelser som dem bør du ikke stole 100 % på, da det ofte vil være en frustreret bruger, der har skrevet anmeldelsen og ydermere er en anmeldelse ikke pålidelig, hvis kun èn eller et par stykker har testet et dæk.

Når FDM eller andre lignende sider laver test af f.eks. Kleber vinterdæk, tester de ikke kun vinterdækkene på èn bil. Men på flere forskellige og af flere omgange, så de er sikker på, at få de bedste svar som overhovedet muligt. Det giver troværdigt for læseren.

Se også: Hvorfor det er vigtigt med gode vinterdæk?

Hvad skal du kigge efter?

Hvilke dæk holder dig/jer sikker på vejene gennem vinteren? Her gælder det først om fremmest om at finde et dæk der stabil med godt vejgreb når du accelerer og bremser på vådt og glat føre.

Da klimaændringer og vores særlige klima i Danmark er ret omskiftelig, skal du finde et dæk der både kan klare vådt og tørt føre.

Derudover er støjniveau også en god ting at kigge efter, da larmen inden i kabinen kan blive ret irriterende. Helt ligesom holdbarheden giver en bedre økonomi.

Forskel på sommer og vinterdæk?

Du skal ikke køre på vinterdæk om sommeren, helt ligesom du ikke skal køre på sommerdæk gennem vinteren.

Vinterdæk er blødere for at kunne stå fast på den kolde og glatte overflade. Hvor sommerdæk vil blive hårde i kulden, og derved miste sit vejgreb betydelig mere.

Et vinterdæk vil bremse over 50% bedre i sne og glat føre end et sommerdæk. Helt ligesom dækket vil stå bedre fast under acceleration, hvor sommerdækket vil skride ud. Og mange andre lignede situationer.

Kilder: