Eiffeltårnet

eiffeltårnet

Eiffeltårnet (fransk: Tour Eiffel) er en stålkonstruktion beliggende i Champ-de-Mars-parken ved siden af ​​Seinen, Paris. Oprindeligt navngivet 300 meter (Tour de 300 mètres) Tower, dette arbejde blev designet og bygget af ingeniøren Gustave Eiffel og hans kolleger fra 1887 til 1889 i anledning af verdensudstillingen i 1889. og også 100-årsdagen for den franske revolution.

Bygningens oprindelige højde var 300 meter, hvis designet, men antennemasten på toppen hjalp Eiffeltårnet med at nå en højde på 325 meter. Siden indvielsen i 1889 er Eiffeltårnet den højeste bygning i verden og har opretholdt denne position i over 40 år. Udover sin funktion for turisme bruges Eiffeltårnet fra starten også til videnskabelige formål. I dag er tårnet fortsat en radio- og tv-station for Paris hovedstadsområde.

Eiffeltårnet bliver symbolet på “lysets hovedstad” og er et af de mest berømte arkitektoniske værker over hele verden. Siden indvielsen indtil 2007 har tårnet mere end 236 millioner besøgende. I 2007 alene hilste Eiffeltårnet næsten 7 millioner besøgende velkommen og fastholdt positionen som den mest attraktive vejafgiftsbygning i verden.

Eiffeltårnet blev oprindeligt designet til at lave “spikeren på verdensudstillingen i 1889 i Paris”, der flauntede franske konstruktionsteknologier. I de tidlige dage forårsagede arbejdet kontroverser om skønhed og funktion … Eiffeltårnet opnåede dog stadig succes hurtigt og blev den mest attraktive turistdestination og antallet gradvist. stabil siden 1960’erne.

Eiffeltårnets officielle adresse er ved 5 avenue Anatole France, District 7, Paris. Eiffeltårnet ligger på Seinen i en lige linje fra Palais de Chaillot, gennem Trocadéro og flodhaver, til Eiffel og løber derefter ad Champ-de-Mars, til École Militaire og næsten lige til Montparnasse-tårnet. Dette er alle berømte værker i Paris, afsluttet i forskellige stadier. Palais de Chaillots gård ved siden af ​​Trocadéro-pladsen er det bedste sted at se tårnet.

Umiddelbart efter verdensudstillingen i 1889 blev Eiffeltårnet ejet af byen Paris. I øjeblikket administreres projektet af Eiffeltårnets udnyttelsesfirma (Société d’exploitation de la tour Eiffel – SETE). Med tre etager på gulvet er Eiffeltårnets rum opdelt efter mange forskellige tjenester. Ud over restauranterne Altitude 95 og Le Jules-Verne på anden og tredje etage har tårnet også fastfood-restauranter, gallerier, souvenirbutikker, internetadgangspunkter, butikker, der sælger franske mindesmærker. … I alt har Eiffeltårnet brug for omkring 500 ansatte, heraf 250 fra SETE og 250 for de resterende tjenester. Eiffeltårnet er velkommen til at besøge turister fra alle lande og er åben hele året rundt fra kl. 9 til 24 timer mellem 13. juni og 31. august og fra kl. 9:30 til 23:00 resten af ​​året. af året.