Find den helt rigtige lejebil til ferien i USA

Har du planlagt en tur til USA, er der naturligvis mange ting, der skal på plads. Nogle af disse ting interesserer du dig måske mere eller mindre for, men én ting er sikkert! du skal finde den helt rigtige lejebil. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du træffer det rette valg.

Hvorfor er en lejebil vigtig?

Skal du på ferie i USA, er det en rigtig god idé at benytte dig af billeje. Bliver du i den samme by hele ferien, er bilen måske ikke så nyttig, men så snart du skal bevæge dig bare lidt rundt i de store stater, er bilen en stor hjælp. I USA bliver offentlig transport mellem byerne nemlig slet ikke brugt i samme grad, som det gør i Danmark. 

I USA er det meget normalt at køre alle vegne, og derfor er det nødvendigt, at du finder en lejebil, hvis du skal på tur. Desuden ligger USA forholdsvis langt fra Danmark, og derfor vil du sandsynligvis gerne se en stor del af USA, nu når du endelig er derovre. Der findes mange berømte roadtrips, som du kan tage på, mens du er afsted. Har du for eksempel hørt om Route 66?

Find den rette størrelse

Når du skal finde en lejebil til din ferie i USA, er det naturligvis relevant at bedømme, hvor stor bilen skal være. Her er det i høj grad et spørgsmål om, hvor mange passagerer, der er tale om, samt hvor meget bagage I har med. Skal I være afsted i længere tid, vil jeres kufferter sandsynligvis være større. 

I USA er det dog ikke noget problem at finde biler, hvor der er plads til alle mand. Her kan du finde biler, som er langt større, end dem, der kører rundt på de danske veje. Hvis du vil have en ekstra speciel oplevelse ud af at køre en bil i USA, kan det derfor være sjovt at lege en lidt større bil – selvom der også er rigeligt med plads i de mindre modeller. 

Bilens køreegenskaber

Skal du køre langt, er det naturligvis også vigtigt, at bilen har nogle gode køreegenskaber. Generelt er vejene i USA gode, og du behøver derfor ikke at bekymre dig om, at bilen skal ud at køre i vildt terræn (medmindre dette er en oplevelse, du søger).

Mange af bilerne i USA har automatgear. Har du været vant til at køre med manuelt gear, er der naturligvis spørgsmål om tilvænning. Når du først har vænnet dig til at køre i en bil med automatgear, vil dette dog blive en dejlig afslappende oplevelse for dig.

Den rette biludlejning

Hvis du skal finde en lækker bil at cruise i på de amerikanske landeveje, er det en god idé at vælge biludlejningsselskab med omhu. Der kan nemlig være stor forskel på pris samt service hos de forskellige selskaber. 

Vil du være sikker på, at du får fat i en biludlejning, som du kan stole på, er det en god idé at læse anmeldelser på nettet. Her vil folk typisk bedømme, hvordan deres oplevelse har været – især, hvis de har fået dårlig service! På internettet kan du desuden finde sammenligningssider, så du kan se, hvor det er billigst for dig at leje en bil. 

Hvad med noget ekstraudstyr?

Da du kun lejer bilen i nogle uger, er det en langt billigere fornøjelse, end hvis du rent faktisk skulle købe en bil af samme model. Derfor kan det være sjovt at give den gas med dyre biler og ekstraudstyr. På den måde kan du (i hvert fald i nogle uger) udleve din drøm om at være ejer af en virkelig lækker bil.