Fælge krydsmål? Kort gennemgang af hvad og hvordan

find dine fælge krydsmål nemt

Sådan her finder du frem til hvad krydsmålet er på dine fælge.
Mange ved rent faktisk ikke, hvad er krydsmål på en fælge egentlig er, hvilket jo er logisk nok, men det vil du kunne blive lidt klogere på i denne tekst.

Hvad er fælge krydsmål?

Et fælge krydsmål er den afstand mellem de modstående huller, hvor boltene placeres på enten en alufælge eller en stålfælge.

Det er vigtigt at du respektere dette, når du vælger at skifte din fælge på din bil eller skal ud at købe nogle nye fælge.

Krydsmålet på dine fælge vil altid være efterfulgt af de antal huller der er under fælg angivelser.

Et eksempel på dette kan se således ud: 4 x 100 betyder at fælgen har 4 huller og at de modstående huller i fælgene, har en afstand på blot 100 mm.

Hvordan finder du det rigtige mål?

Kender du til overstående eksempel bør du nu også være i stand til hurtigt, at få en afklaring på hvad de forskellige mål betyder. De kan lyde forskelligt såsom 5 x 107,95 eller 4 x 114,3. Nu bør du kunne regne ud, at den første betyder, at fælgen har 5 huller og afstandene på de modstående huller er på 107,95 mm samt det andet krydsmål, betyder at fælgen har 4 huller og de modstående huller har en afstand på 114,3 mm fra hinanden.

Giver det stadig ikke mening for dig, kan du søge hjælp hos din lokale bilforhandler eller andre kæder, der sælger dæk og fælge, såsom Thansen, der burde være i stand til at forklare dig, hvad et fælge krydsmål er blandt de mange forskellige modeller som Schmidt fælge og andre.

Det kan evt. være det giver mere mening for dig, hvis du ser eksempler på forskellige fælge med både 4 og 5 huller med dine egne øjne, så du nemmere kan forstå, hvordan du i fremtiden hurtigt kan finde ud af hvad dine krydsmål er på dine nye eller gamle alu- eller stålfælge.
Nu burde du have lært noget nyt omkring et krydsmål ud fra overstående tekst. Så kan du lære det fra dig til andre, da mange almindelige danskere ikke ved hvad det betyder, men rent faktisk er vigtigt at vide, hvis man skal ud at have nye fælge til sin bil.