Farvekort

Farvekort

Om du skal finde en ny farve til stuen, have frisket facaden på huset op eller måske finde ud af, om du er pænest i vinter-, forårs-, sommer-, eller efterårsfarver, så kan du have stor glæde af et kort med farver.

Når du skal bruge et fuldt overblik over alle regnbuens farver og dem, der ligger udenfor, så er et farvekort din løsning. Her finder du alle farver, toner og nuancer der findes. Om du skal male med Flügger, Sadolin eller Dyrup, så findes der et kort med farver – både på nettet og i papirform i 2022.

Hvad er en farvekode?

Når du skal vælge hvilken farve du gerne vil bruge til loftmaling eller vægmaling i stuen, så er et farvekort et godt sted at starte. Med sådan et kan du få et overblik over, hvilken farve du ønsker. Samtidig er det muligt at få overblik over, hvor kraftig eller mild du ønsker, den skal være.

Hver farve i kortet har en kode. Den kode angiver den ufortyndede farve, så din forhandler ved, hvor han skal starte. Herefter er det et spørgsmål om, hvor kraftig farven skal være.

Det afgøres af, hvor meget hvid, der blandes i.

Du kan altså bestille præcis den farve, du ønsker, blot ved at opgive den farvekode der står under den i kortet. Dog er det vigtigt, at du bruger den farvekode, der hører til den type maling, du køber, ellers kan der være forskel på det, du bestiller og det, du får.

Kan jeg købe farvekort i forskellige farver?

Hvis du er sikker på, at dit stue skal være grå, så er der ingen grund til at bestille et farvekort med alle farver. Her kan du nøjes med at få et kort med farver med de farver du ønsker. På den måde kan du koncentrere dig om at finde den helt rigtige grå uden at blive forstyrret af de andre farver på kortet.

Hvad koster et farvekort?

Nogle steder kan du få et farvekort gratis, men andre steder skal du betale for det. Det er forståeligt, at der foreligger en pris i forbindelse med et kort med farver, for det er en stor og dyr ting at få produceret.

Skal du op og have fat i de helt store kort med alle farverne kan det koste dig i omegnen af 1000 kroner at få fingrene i. Skal du ikke bruge det mere end en gang, er det altså en større investering.

Hvor finder jeg et farvekort?

Du kan altid finde farvekort i de butikker, der forhandler maling. Ellers kan du bestille et kort med farver på nettet fra de forskellige producenter. Hver farve har en farvekode, så du let kan bestille den uden at skulle gå ned i butikken med kortet.

Når du har fået et kort med farver er det en god ide at købe små farveprøver på de farver, du er gladest for, for det er ikke altid, de virker lige godt på papir og væg.

Kan jeg finde et farvekort på nettet?

Du kan finde alle kort med farver på nettet, og det er super praktisk, hvis du bare gerne vil have en ide om, hvilken retning du skal i, når det kommer til farvevalg.

Men det er vigtigt at huske, at farverne du ser på nettet aldrig et 100% til at stole på. Der er stor forskel fra skærm til skærm, når det kommer til at fremstille en farve, selv om den hedder det samme.

Kan man få andre slags farvekort?

Der findes kort med farver for stort set alt. De mest brugte er i forbindelse med ting som autolak, garn og stof. Når du finder farvekort til stof og garn er det dog ligeså ofte for at se kvaliteten, som det er for at se farven.