At forsikre sin bil? Få det nemme overblik hvorfor & hvordan

trading

Når du køber en ny bil, så er det ofte en dyr fornøjelse. Når noget er så dyrt, er det rart at få det forsikret. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Uden en sådan, er det ulovligt at køre i bilen. Så en ansvarsforsikring skal man tegne uanset, hvad man ellers vælger.

Ansvarsforsikring dækker de skader, som man laver på andres biler, hvilket er ret praktisk og fornuftigt for alle parter. Hvis du også ønsker en forsikring, som dækker de skader, som du laver på din egen bil, eller dem som blot opstår med tiden, så er det klart anbefalelsesværdigt med en kasko forsikring på bilen. Dermed slipper du for selv at skulle punge ud ved de større reparationer. Der er utrolig mange udbydere på markedet, når det kommer til bilforsikring. Der er for eksempel forsikringsselskaber, banker, bilforhandlere med flere. Det er en fordel at undersøge markedet løbende.

Sammenlign bilforsikringer på Forsikringsportalen

Find en god og billig bilforsikring

Når du skal forsikre din bil, så har du friheden til selv at vælge hvilket forsikringsselskab, som du vil benytte. Du er altså ikke bundet af dit eksisterende eller af forhandlerens tilbud.

Når du skal finde det forsikringsselskab, som du vil anvende, så er det altid en god idé at undersøge markedet grundigt, således at du for den bedste pris på det givne tidspunkt. På nettet kan du flere steder indhente uforpligtende tilbud. Hvis du ikke har tiden til selv at indhente tilbud eller undersøge markedet, så kan du alligevel nemt indhente tilbud. For eksempel kan du hos Forsikringsportalen indtaste oplysninger på din bil, og derefter få tilsendt de tre bedste tilbud direkte til din mail. Så skal du kun forholde dig til tre tilbud og vælge mellem dem. Det er ganske nemt, og kræver ikke ret meget af dig.

Det er også altid godt at spørge sig til råds hos venner og bekendte, måske de har nogle gode anbefalinger, eller måske har haft dårlige oplevelser, og dermed også vil kunne advare mod nogle selskaber.

At skifte bilforsikring

Som med alle andre forsikringer, så er du ikke bundet til at forblive hos den udbyder, som du vælger. Man kan med fordel løbende holde sig opdateret ved at indhente tilbud. Der er ofte penge at spare ved at skifte. Ligesom når du skifter bank, telefonselskab, andre forsikringer og så videre, så vil du opleve at priserne er til forhandling. Det kan godt betale sig at indhente tilbud en gang om året, som mange gør med deres andre faste regninger. Har du ikke haft skaber på bilen, er det mange gange nemmere at forhandle en rigtig god pris på plads, da du dermed er en god kunde at have.

At have sig bil ordentligt forsikret, giver ro og god samvittighed, og så er der mange penge at spare, hvis der skulle ske noget uventet med bilen.

Er bilen dit primære transportmiddel, så kan det være praktisk med et selskab, der tilbyder en lånebil, når bilen er på værksted, så du kan fortsætte hverdagen som vanligt.