Gardiner til vinduer der åbner indad?

Gardiner til vinduer der åbner indad

Står du overfor udskiftning af gardiner eller måske bygget nyt hus, og i den sammenhæng skal have tingene til gå op i en helhed?
Hvad end grunden er, så skal gardinerne selvfølgelig matche din bolig. Her gælder det om at finde de rigtige gardiner ud fra type, farve, mønstre, materiale og selvfølgelig også ud fra hvilket vinduer det gælder.

Vinduer åbner som regel udad, men de kommer også i den modsatte form. Det kræver logisk nok gardiner til vinduer der åbner indad. Vil du gerne have vinduer der åbner indad kan du bl.a. henvende dig til en lokal snedker eller tømrermester. I Køge og Solrød hjælper Køge Tømrerfirma bl.a. med udskiftning af vinduer og døre.

Udfordringer med gardiner til vinduer der åbner indad?

Der skal selvfølgelig indvendig afskærmning op i stue, soveværelse, køkken med mere. Afskærmning for solens stråler der måske generere, eller for at få privatliv så man ikke kan se ind. Gardiner skal dog passe til vindues form, hvor vinduer og døre der åbner indad, kan give problemer.

Vinduer der åbner indad kan give problemer, da gardinet måske ikke har nok plads mellem vinduets ramme og karmen som gardinet måske vil ramme.

Et andet problem kan være hvis gardinet hænger i karmen, og vinduet simpelthen vil støde på. Gardinløsninger er forskellige, hvor nogle er bedst at monterer direkte på vindue rammen der åbner, mens andre som lamel- eller panelgardiner er bedst at monterer på faste rammer.
Formen på vinduet har også betydning, da f.eks. buet vinduer som kan åbnes, ikke er velegnet sammen med plissegardiner eller lignede type.

Hvilke gardinløsning skal du vælge?

Gardiner skal selvfølgelig komme i den enkle, stilfulde eller moderne stil, alt afhængig af boligen og din smag. Her er første valg du skal tage, typen af gardin til de forskellige rum. Rullegardiner der kan bruges i alle rum, persienner, lameller til store vinduer eller måske de moderne plissegardiner.

Ved store vinduer hvor åbning nok gør sig gældende ved en glasdør, vil lamelgardiner være det oplagte valg som gardin til døren der åbner indad.

I soveværelset hvor du måske satser på mørklægning, kan et fortræksgardin være den bedste løsning når vinduet åbnes indad. Det er meget nemmere både med monteringen og det daglige brug.

Alt afhængig af dine vinduespartier, kan det måske være en fordel at kombinerer forskellige produkttyper.

Gardin typer?

Typer og vinduets form skal passe. Det er dog heldigvis relativt nemt at danne sig en oversigt over:

  • Standardvindue: Det almindelige vindue kan du bruge alle typer gardiner til. Her er det ganske almindelige gardin som kommer både på mål med mørklægning eller måske transparent, ofte det bedst anvendelige til vinduet der åbner indad.
  • Panoramavinduer: De store vinduer giver både mere lys, manglede afskærmning og måske også en forhøjet varme fra solen om sommeren eller nedkøling gennem vinteren. Ofte vil de store vinduer ikke kunne åbne, hvor vinduespartier kan byde på forskellige størrelser, netop for at kunne åbne. Store vinduespartier kommer ofte også i forlængelse med altan eller terrassedør, der måske er vendt så den vender indad. Her er lamelgardiner eller almindelige gardiner det bedste valg i forhold til måden som dør eller vindue åbner.
  • Skråvinduer: Skråvinduer hvor vinduet vipper nedad for at åbne, her kan du monterer alle typer gardiner på. Dog vil et rullegardin f.eks. med transparent, være det oplagte valg der både er praktisk og går neutralt ind i udtrykket.