Vælg det rette gardin til vinduets form? ( Find svar her )

Vælg det rette gardin til vinduets form

Hvis du overvejer at udskifte eller købe nye gardiner til kontoret eller din bolig, så skal der selvfølgelig findes den rette type gardin i det rette design. Her kan du med fordel bruge den lokale fagmand som f.eks. Jespers Gardiner der dækker Esbjerg Varde egnen, helt ligesom du kan finde professionel hjælp i det område af landet som du bor i.

At finde et gardin der passer, her er farve og stil selvfølgelig en afgørende faktor når der skal findes gardiner. Men der er dog en anden endnu vigtigere ting at overveje: Gardinet skal passe til formen på vinduet.

Vinduer helt ligesom gardiner, kommer i alverdens afskygninger og typer. Her vil hvilket som helst gardin tage sig forskellige ud, alt afhængig af udseende og form på vinduet. Så derfor skal du selvfølgelig vælge de rigtige gardiner til kontoret eller hjemmet ud fra typen.
Vælg det rette gardin til vinduets form. Det er, hvad du finder et par gode tips til her. Vi har lavet en lille guide med et par råd til hvilket muligheder og problemer de forskellige former for vinduer kan give dig.

Gardin til standardvinduet

brug det rigtige gardin til dit vindue
Et ganske almindeligt vindue kan dækkes med alle typer gardiner hvad end du vælger plisse-, rulle- eller måske helt almindelige gardiner. Her skal du huske på, at du tager højde for både temperatur, stil, nysgerrige blikke og om du vil have fuldt dækket for lyset.

Et gardin valg der måske kunne være det helt perfekte at overveje, er et transparent gardin indenfor f.eks. Plissegardiner der giver en hyggelig stil. Dette gardin valg tillader hyggelig lys at komme ind i rummet samtidig med at give privatliv og en god afskærmning.

Gardin til panoramavinduer

Panoramavinduer eller store vinduer kræver ofte den gode afskærmning for nysgerrige øjne udefra. Størrelsen på denne type vinduer giver ofte også en temperatur ændring. Hvad enten det er opvarmning om sommeren eller nedkøling om vinteren, hvor den rette afskærmning kan være effektivt, ikke bare til regulering af lyset men også temperaturen.

Den perfekte type gardin der både giver det flotte design og har den rette funktion, kunne være de flotte luksus lamelgardiner der dækker de store vinduer på flotteste vis i det moderne udtryk som især er brugt på kontorer.

Gardin til kip

Hvis dit hjem har kip vinduer, så skal du bruge et funktionel og fleksibel gardin der både giver det flotte design, men også dækker helt op. Temperaturmæssig kan du med fordel overveje, om klimagardiner er det rette valg. Her er den oplagte type til kip vinduer nemlig lamel- eller plissegardiner der både pynter så de falder naturligt ind i rummet, og afskærmer for irriterende solstråler.

Gardin til skråvindue

Skråvinduer hvis de ligger sydvendt, kan give dig en forhøjet temperatur, da solen vil bage direkte en stor del af dagen. Måske dit eller dine vinduer sidder højt, så du ikke kan nå dem, her skal du overveje om ikke en motorstyret løsning, der godt nok koster lidt mere, er det perfekte valg.

Tag højde for hvor meget temperatur der er, om vinduet kan nås, skal holde lys og insekter ude og ikke mindst, komme i den rette stil der passer ind i rummet eller lokalet. Gardiner der kan dække disse behov, kan med fordel være plisse- eller måske lamelgardiner til skråvinduer.

Gardin til dannebrogvindue

Det klassiske og smukke dannebrog vindue giver den flotte stil i lokalet, men kan samtidig også give et begrænset lysindfald. Derfor skal du vælge et gardin, der ikke fylder så meget, og samtidig giver dig mest mulig lysindfald f.eks. med transparent. Her er gardintyper som persienner, rullegardiner og plissegardiner oplagte valg for dig.