GPS sporing / tracker til din bil? ( Hvad, Hvorfor & Hvordan)

køb GPS tracker til din bil

Bilen er ofte det kæreste eje for mange, og samtidig en yderst praktisk ting der helst skal virke hver dag, hvis du er pendler. Her er tyveri helt ligesom skader og lignede, noget som de færreste af os ønsker. Det er grunden til at vi tegner forsikringer. Men hvordan med kaskoforsiking ved dit forsikringsselskab i forhold til GPS sporing / tracker(GPS står for Global Positioning System) til din bil?

GPS tyverisikring kan nemlig være et krav i forhold til typen af din bil fra forsikringsselskabet. Disse ting er netop, hvad du finder svar på her. Med hensyn til den rigtige installation, kan du bruge et autoværksted som Vig Autocenter eller et i dit lokalområde, hvor du kan få de sikre installation af en GPS tracker.

Hvad er GPS tracker?

Du ved nok hvad en GPS er i forhold til f.eks. din telefon og at finde vej når du kører. Alle smartphones har en GPS som blandt andet bruges sammen med Google Maps og stort set alt andet til at finde vej, men kan også bruges til at finde din telefon ved tab eller tyveri. I forhold til bilen er det nemlig GPS sporingen der er det vigtige i forhold til indbrud i bilen.

At være i stand til at bruge sporingsværktøjet, vil gøre dig og myndighederne i stand til at spore bilen hvis den bliver stjålet. Det kan du gøre ved at installerer en GPS tracker i bilen. Denne kan være tilsluttet en døgnbemandet alarmcentral, som kan være krav i forhold til forsikringen – eller en tracker uden relation til forsikringsselskab.

Hvordan fungerer en GPS tracker?

En tracker bliver fast monteret og selvfølgelig gemt lidt væk i bilen, så du ikke bare kan rykke den af ved første øjekast.

Hvis bilen bliver stjålent, er sporingen aktiv og du kan finde relativt nemt frem til bilen igen. Her kan det være tilslutning til kontrolcentral der modtager signal og sporer din bil.

Normalt fungerer GPS sporing ved at du ringer op til trackeren og så får du koordinaterne oplyst på f.eks. din telefon. Her kan du slå koordinaterne op på Google Maps eller andet.

Krav til GPS sporing?

Der er nogle krav til din GPS-sporingsenhed som skal opfyldes i forhold til forsikring. Disse ser sådan ud:

  • Du skal få monteringen gjort af en autoriseret montør der dokumenterer med en installationserklæring
  • GPS trackeren skal være fast monteret
  • Tracker skal være aktiv og tilsluttet alarmcentral
  • Backupstrøm til mindst 12 timer

Fordele ved GPS tracker?

  • Mulighed for at spore din bil
  • Mulighed for sporing i hele Europa
  • Kan blive forsikringsgodkendt og opkobling til alarmcentral
  • Kan kombineres med elektronisk kørebog

Hvilken GPS?

Der findes mange forskellige typer af GPS trackere, hvor de forsikringsgodkendte selvfølgelig overholder de samme krav. Du kan også finde andre trackere i den mobile form, som dog ikke kan blive godkendt i forhold til bilforsikringen.

En mobil GPS tracker er som navnet siger, mobil. Du kan tage den med og placerer den overalt, hvor batteritid dog kan være begrænset til 30-60 timer uden stationær placering med strøm tilslutning. En smart og noget billigere løsning end den ”rigtige” tracker til bilen som er godkendt ved forsikringen.

Her skal du selvfølgelig vælge en godkendt model der med montering, kan koste omkring 2-3000 kr. Trackeren eller andet kan være det smarte valg, især hvis du har et firma med mange biler, eller skal bruge den samlet løsning til bil, MC og f.eks. flådestyring.