Har du husket at skifte til sommerdæk? Besøg Automekaniker nu

har du husket at skifte til sommerdæk

I år har påsken ikke ligefrem bragt sol og varme. Så den gode gamle ”regel” om at sommerdækkene skal på bilen til påske, har været skudt helt ved siden af. Men mon ikke der er håb for at det varmere vejr endelig har skubbet vinteren i hi.

Påskeliljerne springer stadig ud, og havearbejdet er så småt relevant. Det gør, at du måske har glemt alt om vinterdækkene? Har du husket at skifte til sommerdæk eller har du ikke haft tid eller energi til at nå det endnu?

Foråret er her, og selv om det stadig er lidt koldt om natten så er det altså tid til at få skiftet vinterdæk ud med sommerdæk. Hvorfor ikke kombinerer dækskift med et service af bilen ved en Automekaniker på et professionelt værksted som Mekonomen Autoteknik du finder i Næsby, Odense, Århus og mange andre steder i landet. Der er nemlig klare fordele ved at få tjekket bremser samtidig og alle de andre ting, der gør bilen forårsklar.

Derfor skal du få skiftet til sommerdæk nu

Hvis du ikke kender de gode råd om både sommerdæk og vinterdæk, så er det på tide at du lærer om faren ved at køre på vinterdæk i sommervarmen.

Ifølge Kenneth Saust fra Dækimportørforeningen i Danmark, så kører ca. 17 % stadig på vinterdæk igennem sommeren.

Der er flere forskellige gode grunde til at få skiftet dine vinterdæk ud med sommerdæk. En af disse grunde er, at hvis du kører rundt på dine vinterdæk gennem sommeren, så slider du dine vinterdæk ned. Og hvad er dækkene så værd når vinteren og måske sne kommer igen?
Det er farligt er køre på vinterdæk, når vejene er tørre og varme. Din bremselængde på sommerdæk er gennemsnitlig 9 % kortere end på sommerdæk, og det er kun når temperaturen lige overstiger 5 grader. Når temperaturen overstiger 20 grader, så bliver bremselængden endnu længere på vinterdæk contra sommerdæk.

Desuden vil du opleve en mere vaklende kørsel fordi vinterdæk vil være mindre stabile i kurver og sving. Det vil du ikke opleve på samme måde med et par gode sommerdæk.

Loven om sommerdæk

Lovmæssigt er der ingen regler omkring det at skifte fra vinter til sommerdæk. Som forklaret, er det dog dumt af mange årsager. Her er økonomien er mindste problem. Sikkerheden er nemlig, hvad du skal vægte højt. Dæk er en af de vigtigste sikkerhedsmæssige ting på din bil, hvor forskellen råt sagt – kan være forskellem mellem liv og død.

Lovmæssigt har vi dog regler om beskaffenheden på sommer- og vinterdæk. Mønsterdybde skal ifølge loven være på mindst 1,6 mm. men mere forsvarligt for din, børn og andre passagers skyld, bør dybden på dine dæk være mindst 3 mm.

Den nemme måde?

Du kan skifte dæk selv, men det nemmeste og selvfølgelig også lidt dyrere løsning er dog, at få en fagmand til det. Her gælder det om at komme i gang, for mon ikke du ligesom en stor del af os andre, er blevet overrumplet af den forholdsvis lange vinter, og derfor vil være med til at sætte pres på værkstederne i forhold til dækskift – Foråret virker til at være her nu, og så gælder det om at få skiftet dæk hurtigst muligt.

Se denne video her med gode råd til skift af vinter- til sommerdæk, hvor du kan se hvordan processen er. At dæk skal af og på er logisk nok, men dæk skal tjekkes for om de er blevet for gamle og generel slid. Bremserne er bedst at få tjekket samtidig også, helt ligesom det er vigtigt, at du også ved hvordan du skal forholde dig til vinterdækkene.