Hvordan du afmonterer og monterer nyt toilet

Er dit toilet slidt, grimt eller trænger til at blive udskiftet, så kan du selv udskifte det gulvstående toilet relativt nemt.

Her finder du tips og fremgangsmåde til, hvordan du afmonterer og monterer et nyt toilet selv. Se den nedenstående video der måske vil overraske dig over hvor nemt og forholdsvis hurtigt det kan gøre.

Hvad du skal bruge for montering af toilet?

Du skal bruge nogle forskellige ting og værktøjer for at kunne klare opgaven. Her får du brug for følgende ting:

  • En stor gulvspand til at tømme det gamle toilet for vand
  • Håndklæde til at suge og tørre vand op med
  • Svensknøgle(topnøglesæt) til at afmonterer og monterer
  • Skruetrækker til at skrue det nye toilet fast
  • Boremaskine og bor til at lave huller i gulvet til det nye toilet
  • Silikone til at skabe en fuge der tætner det nye toilet ved gulvet

Inden du går i gang med at udskifte toilettet, så skal du sikre dig hvor vanduret sidder, og at du har fri passage. Hvis noget går galt, så skal du være i stand til at lukke for vandet hurtigt, ellers kan der blive ret vådt på badeværelset.

Gå i gang med at udskifte toilettet

Det første du skal gøre når du går i gang med selve udskiftningen, er at lukke for vandet på hanen bagved toilettet. Husk at teste om knappen virker, ellers skal du pille den ad og bruge svensknøglen til at lukke for vandet.

Dernæst skruer du omløberen af med din svensknøgle, afmonterer toilettet og tømmer det for vand i din spand; husk at sikre der ikke sidder noget i vandlåsen.

Du er højest sandsynlig er en rende på gulvet, hvor det gamle toilet har stået. Denne rende af skidt fjerner du med en spartlet og renser efter med en klud og sæbe.

Find det nye toilet og mærk op til at lave huller i gulvet. Husk at bore skrå med boremaskinen, for ellers vil du ikke være i stand til at monterer skruerne.

Sæt det nye toilet fast. Åben op for vandet langsomt, så du sikrer dig alting er tæt. Det sidste du skal  gøre, at sørge for randen mellem gulvet og toilettet er tæt med en silikone fuge, så der ikke kommer urin og andet ind under, som vil skabe dårlig lugt på sigt.

Se videoen her og brug den som din trin for trin guide for hvordan og hvad du skal gøre. Og så har du faktisk monteret et nyt gulvstående toilet selv.