Boremaskine

Boremaskine

Har du bare hænderne moderat godt skruet på, så er boremaskinen helt sikkert fast inventar i din værktøjskasse. Hvis ikke du har en endnu, eller hvis du går med tanker om at opgradere, så læs med her.

Der findes en lang række forskellige former for boremaskiner, og det kan være svært at finde ud af, hvilken model der er den bedste, eller hvilken der dækker dine behov. Herunder finder du svar på en række spørgsmål, der gerne skulle hjælpe dig til at træffe et informeret og velovervejet valg.

Populære boremaskiner

Hvilke former for boremaskine kan jeg vælge imellem?

Har du brug for en slagboremaskine, en der kan bore i beton, en bore- og skruemaskine i ét eller måske noget helt fjerde?

Det kommer alt sammen an på, hvad du skal bruge din maskine til, hvor ofte du skal bruge den, samt, hvad du er villig til at betale for den.

De helt dyre maskiner med slag i, altså slagboremaskinerne, kan bore i alle materialer, fordi de er så kraftige, at der ikke er noget, der kan stoppe dem. Det er et såkaldt power tool i alle fortolkninger af ordene. Men det er langt fra alle værktøjskasser, der behøver sådan en fætter i arsenalet.

Kan jeg købe en kombineret bore- og skruemaskine?

Rigtig mange producenter har lavet kombi-maskiner, der let kan konverteres fra boremaskine til skruemaskine og tilbage.

Det er stadig et af de nyere produkter indenfor denne kategori, men udviklingen er gået rigtig stærkt, og der findes mange rigtig gode produkter på markedet.

Der er dog stadig vej endnu, før disse maskiner kommer op på siden af den almindelige boremaskine, når det kommer til styrke og effektivitet.

Er du helt almindelig lægmand, der bruger sit værktøj til mindre gør-det -selv projekter, så kan de kombinerede maskiner dog være et både praktisk og godt valg for dig. Det er en smart og pålidelig maskine, der kan leve fuldt op til det du forventer af en lille boremaskine.

Skal jeg købe en boremaskine med ledning eller med batteri (akku)?

I langt de fleste tilfælde finder du akku boremaskiner, når det handler om skruemaskiner, boremaskiner og kombinerede maskiner.

De større modeller som slagboremaskiner og slaghammere kommer med ledning, fordi de skal bruge for meget kraft til at kunne trækkes af et batteri i længere tid.

Man kan inddele de forskellige typer og kvaliteter efter, hvor meget du skal bruge dit værktøj:

  • Minimal brug: Hvis du kun bruger din maskine til de forefaldende opgaver i hjemmet og ikke har behov for, at det skal gå hurtigere end højst nødvendigt, så kan du sagtens nøjes med en billig bore- og skruemaskine. Har du betonvægge er det dog nødvendigt med en borehammer.
  • Normal brug: Hvis du har fat i din maskine med jævne mellemrum og gerne løser flere opgaver i hjemmet, så kan det godt betale sig at gå efter en lidt bedre og dyrere model, der holder længere og koster lidt mere. Er du også til havearbejde, kan du vælge at investere i en borehammer med mejsel, så du også kan give fliser og sten i haven en overhaling, hvis der er brug for det.
  • Hyppig brug: Hvis du er glad for dit værktøj og godt kan lide at have det ypperste i din værktøjskasse, så er der rigtig mange gode boremaskiner at vælge imellem. Bruger du også maskinerne ofte, så kan det også betale sig at vælge de lidt dyrere modeller med mere kraft og længere levetid.

Boremaskiner findes til alle former for gør-det-selvere, så når du har gjort op med dit behov, kan du gå ud og finde præcis den maskine, der passer til din værktøjskasse og dine ønsker.