3 idéer til sommerprojekter i haven

Brug idéer til sommerprojekter i haven

Når sommeren er over os, foretrækker mange at bruge flest muligt timer udendørs. Det betyder, at sommeren er perfekt til forskellige haveprojekter, som du kan gå og pusle med på de varme dage og de lune aftener. Mangler du imidlertid idéer til sommerprojekter i haven? Så læs med her, hvor du får 3 af slagsen.

1) Anlæg en dam

En fiske- eller andedam i haven – hvad mere kan man ønske sig? Det er noget af et projekt at anlægge sådan en dam, og derfor er det helt ideelt at gøre om sommeren, hvor du sandsynligvis alligevel gerne vil tilbringe en masse timer udendørs. Skal der være dyr i dammen, skal den selvfølgelig have en vis størrelse, men skal der ikke, kan den fuldkommen tilpasses din haves størrelse, og hvad der nu ellers måtte være i den af bede, buske og træer. For at din nye havedam bliver helt perfekt, kan du vælge at plante omkring den, at investere i små statuer, der kan pynte ved den eller måske lige frem at investere i et lille springvand. Du kan for eksempel købe et smart springvand, der kører på solenergi. Det er både en fordel rent økonomisk, og desuden er det en miljørigtig mulighed. Ydermere er det meget nemmere med solceller fremfor at skulle trække strøm ud i haven for at kunne have et hyggeligt springvand, så alt i alt er det den optimale løsning.

2) Udvid dit blomsterbed

Mangler du mere plads til smukke blomster, er det om sommeren, du skal udvide dit bed. Sådan et projekt indebærer, at du skal have gravet en større eller mindre del af græsplænen op, at der skal lægges sten eller anden ramme omkring og måske også, at der skal flyttes rundt på nogle af de sager, der i forvejen er plantet. Det er altså også et lidt større projekt, som det derfor er smart at gå i gang med om sommeren. Desuden er der mange blomster, der helst skal plantes om sommeren, så det er endnu en grund til, at du skal vælge at gøre det på netop denne årstid. Når du udfylder dit blomsterbed, skal du naturligvis være opmærksom på, hvilke planter og blomster der har godt af at stå sammen, og hvilke der ikke har. Vælger du blomster, der bruger forskellige næringsstoffer fra jorden, vil du nemlig helt sikkert få det sundest mulige bed.

3) Byg en havepavillon

Har du en stor, dejlig have, som du gerne vil have mest muligt ud af, skal du naturligvis have en pavillon. På den måde kan du også sidde ude, når vejret er mindre godt, og desuden skaber den effektiv solafskærmning på varme sommerdage. Du kan finde masser af havepavilloner, som du blot selv skal samle, og på den måde er en del af arbejdet altså allerede klaret for dig. Det er stadig et lidt større projekt, men det er bestemt ikke noget, du ikke kan klare, hvis du er vant til at bruge dine hænder og ikke er bange for en udfordring. Havepavilloner findes i forskellige størrelser, udformninger og materialer, så du kan finde en løsning, der passer perfekt til dine behov og din have, og ellers kan du selvfølgelig også vælge at bygge din helt egen, hvorved den kan blive lige akkurat, som du gerne vil have den. Så kan du nyde din have i al slags vejr – om sommeren er den perfekt til en ispause, og om efteråret og vinteren er det hyggeligt at sidde herude – pakket ind i tæpper – og nyde en kop varm kakao.