Kedeldragter

Kedeldragt

Når man har et fysisk krævende arbejde, er der brug for arbejdstøj, som kan tåle at blive godt brugt. Sådan er det med kedeldragter, der bruges indenfor mange praktiske erhverv. De tager det hårde slid og beskytter dit almindelige tøj.

Uanset hvor holdbare dragterne er, holder de dog ikke uendeligt. Før eller senere bliver der brug for en udskiftning, og nu sidder du så her og læser den her guide. Du skal have en ny kedeldragt, og du kunne måske godt lige bruge en genopfriskning på, hvilke overvejelser du skal gøre dig.

Der er adskillige ting, som du skal holde dig i tankerne, når du skal købe en ny dragt, men lad os starte med et af de mest åbenlyse spørgsmål.

Populære kedeldragter

Hvilken type af kedeldragt bør jeg købe?

Alt tøj har forskellige formål. Når du skal købe det, er du derfor nødt til at overveje, hvad det skal bruges til. Dette gælder selv for kedeldragter, for der findes mange typer af dem, som hver især egner sig til noget bestemt.

Hvis du arbejder i en stald, har du for eksempel ikke nødvendigvis brug for det samme arbejdstøj som en person, der laver vejarbejde.

  • Brandsikkert: Hvis du har et arbejde, hvor det er vigtigt at gå i tøj, som ild har svært ved at få godt fat i, skal du kigge efter brandhæmmende dragter. De er lavet af et gummiagtigt materiale og kan købes i både tynde og tykke udgaver, så de kan bruges til alle årstider.
  • Sæsonarbejde: Årstider er netop endnu en ting, som du skal være opmærksom på. Om sommeren bliver det varmt at lave en masse fysisk arbejde udenfor, og om vinteren bliver det koldt. Du får brug for flere forskellige dragter, som du kan veksle mellem alt efter årstiden, og uanset sæsonen er det vigtigt, at de har en god ventilation. Selv om vinteren kommer du til at svede, og en god ventilation i dragten sikrer, at den ikke bliver alt for klam at gå rundt i hele dagen.
  • Arbejde i mørket: Hvis du skal arbejde i mørke og på steder, hvor der er risiko for kollisioner med for eksempler biler, er det naturligvis livsvigtigt, at din dragt har reflekser. De sørger for, at folk kan se dig, selv når det er ved at blive mørkt.

Hvordan finder du den rette størrelse til kedeldragt?

Det kan til tider være svært at finde den rette tøjstørrelse. Forskellige mærker fra forskellige lande kan bruge forskellige tal og termer for de samme størrelser. Derfor er det en god idé, hvis du først og fremmest får styr på dine egne mål, før du kaster dig ud i at købe en kedeldragt.

Find et målebånd, og mål dig selv følgende steder:

  • Din fulde højde: Mål dig selv fra top til tå.
  • Brystmål: Tag målebåndet rundt om brystkassen for at finde ud af, hvor bred den er.
  • Hoftemål: Gør det samme med hoften som med brystet.
  • Skridtlængde: Mål længden fra dit skridt og til gulv – uden at have sko på. Det hjælper med at finde den rette længde på bukserne.

Når du har skrevet målene ned, kan du så bruge dem til at finde de rigtige tøjstørrelser, der vil passe dig. Langt de fleste online webshops har størrelsesguider, som fortæller dig, hvilke størrelser dine mål passer til.

Hvor kan jeg købe kedeldragter?

Her til sidst er det værd lige at bemærke på selve købet. Der er heldigvis en masse steder på nettet, hvor du kan købe arbejdstøj, så det er ikke svært at finde frem til en god webshop. Det, du så kan gå lidt efter, er mærkerne.

Der findes adskillige gode mærker, når det kommer til at sikre en god kvalitet i tøjet. F. ENGEL, KANSAS, HELLY HANSEN, MASCOT og BLÄKLADER er blot blandt nogle af de populære mærker, og du vil ofte kunne finde kedeldragter i både billige og dyre prisklasser indenfor hvert mærke.

Det vigtigste er, uanset hvad, at du ender med at købe en dragt, som du kan bevæge dig ordentligt i, så det kan være en god idé at handle steder, hvor du er sikker på at kunne bytte tøjet, hvis det ikke passer.