Køb brugte dæk og fælge? Tips til hvad du skal overveje

Køb brugte dæk og fælge? Tips til hvad du skal overveje

Står du overfor at skulle have udskiftet dine dæk på bilen da de gamle er slidte, og i den sammenhæng overvejer du at købe dem brugt?
Køb brugte dæk og fælge hvilket kan give dig en god besparelse, men det kræver dog, at du er opmærksom på et par ting. Du kan vælge den nemme løsning og købe dine dæk og fælge ved en bilforhandler som Guldborg Biler hvis du bor i Aalborg, Nørresundby, Brønderslev eller generelt Nordjylland, helt ligesom du finder forhandlere i resten af landet også.
Brugte dæk og fælge er dog væsentligt billigere end nye, og det er en stor fordel i forhold til montering, at du køber både dæk og fælge sammen. Her gælder det om at standen selvfølgelig skal være i orden.

Overvejelser i forhold til brugte dæk?

Det første du skal tjekke, når du skal udskifte dæk er størrelsen. Det er ret logisk at dækkene skal passe til bilen, men hvis du intet ved om dæk, så er størrelsen ikke nødvendigvis almindelig viden.
På dine dæk sidder der et nummer der kan se sådan ud: ”205/55R/16 91v”. Nummeret 205 er dækbredde. 55R er målforhold og ”16” dækker over dækkets diameter i tommer. Det sidste nummer er hastighed og belastningsindex som ikke er super relevant i forhold til at finde den rigtige dækstørrelse.
Udover størrelsen, så er den vigtige ting i forhold til at købe brugte dæk, at du tjekker standen på dækkene.
Som det første skal du tjekke slidmønsteret. Loven siger minimum 1,6 mm. slidmønster, men en god rettesnor siger at dækkene skal have mindst 3 mm. slidmønster. Hvis du ikke kan finde brugte dæk i forhold til dette, så skal du seriøst overveje at bruge de flere penge på at købe nye. Her kan du med fordel vælge en lokal forhandler indenfor dæk og fælge som Guldborg Biler hvad end du bor i Tylstrup, Aabybro, Varde, Svendborg eller københavn.
Alderen på dæk er også vigtig, for dæk kan faktisk blive for gamle. Hvis de ser hårde og tørre ud, så kan det være tegn på at de rent faktisk er for gamle. Hvis du sætter et par dæk på bilen der er for gamle, så vil din sikkerhed ikke være i orden og dybest set, så kan du lige så godt lade de nedslidte blive siddende på istedet.
Det sidste vigtige ting ved det med at købte brugte dæk er, om de ser ud til at være slidt skæve eller uens i forhold til hinanden. Hvis så, så overvej at købe nye.

Brugte fælge?

Fælge kan være dyre, og også her kan du gøre et godt køb ved at købe dem brugt. Men helt ligesom med dæk, så kan du også gøre et rigtig dårlig køb, hvis du ikke ser dig for.
Udseende med ridser og synlige skader er selvfølgelig første ting du skal kigge efter. Men en vigtigere ting i forhold til sikkerheden er, om de ser ud til at være skæve.
Størrelsen på dine fælge skal selvfølgelig følge størrelsen på dækkene.

Hvor køber du brugte dæk og fælge?

Den nemmeste og mest udbredte måde at finde brugte dæk og fælge er nok online på DBA.dk. Her finder du det største udvalg, hvor du dog skal se dig for så du ikke køber katten i sækken.

Kontrol af køb ved afhentning?

Køb dine dæk og fælge med afhentning, så du kan tjekke dem inden overtagelse. Her kontroller du dem for:

  • Dækmønster og rilledybde
  • Tjek det indvendige af dækkene for eventuelle udjævninger og buler
  • Tjek siderne på dækkene for slidmærker
  • Føl dig frem på dækket om wiren der sidder i dækket, ikke er blevet slået skæv