Kom i gang med at bage mand! 5 råd til begynderen

godt udstyr til bagning

Hvis du som mand gerne vil i gang med at bage, men du er lidt usikker på, hvordan du skal starte, kan du få nogle gode råd her. Det er nemlig slet ikke så svært at bage, og du kan heldigvis starte med nogle ting, der er nemme at bage – og starte med at spise dem selv. Når du er blevet lidt bedre, kan du så servere dem for andre.

Vi giver dig her fem gode råd til, hvordan du kan komme i gang, så du får en god start på din bagekarriere.

Hav det rigtige udstyr

Når du skal i gang med at bage, er det altid en god ide, at du har noget ordentligt bageudstyr. Det er med til at sikre dig, at du kommer godt fra start. Udstyret behøver ikke at koste mange penge, og du behøver ikke at købe en masse forskelligt fra start af, men det er smart at have de grundlæggende ting på plads. Det er for eksempel nogle gode bageforme, nogle gode skåle, en dejskraber, en kagerulle og lignende.

Start med de nemme ting

Al begyndelse er svær. Det er derfor en god ide, at du ikke kaster dig ud i nogle for svære ting fra start af. Start i det små med nogle nemme ting. Det kan for eksempel være kager med få ingredienser eller franskbrød. Det er begge ting, der er simple at lave, og som du hurtigt kan få succes med. Det vil give dig mod på nogle større udfordringer.

Tag et kursus

Hvis du ikke føler dig godt nok klædt på til at gå i gang med at bage, kan du overveje at tage et kursus i det. Der findes i dag en række forskellige madlavningskurser. Det kan for eksempel være på restauranter eller på aftenskole. Det giver dig mulighed for at lære teknikkerne helt fra bunden, så du er sikker på at gøre det rigtigt.

Find en læremester

Hvis du ikke har lyst til at tage et kursus, kan du også få en, der er god til at bage til at hjælpe dig med at komme i gang. Det er også hyggeligt at være to eller flere, når I er i køkkenet. Så kan I alle bage noget forskelligt og nyde hinandens bagværk bagefter. Når du skal finde en læremester, er det dog vigtigt, at det er en, der er god til at lære fra sig. Der er nogle, der er gode til at bage, men som ikke er gode til at forklare andre, hvordan de skal gøre det.

Se videoer på nettet

Hvis du skal i gang med at bage noget nyt, kan det også være en ide, at du ser videoer på nettet, så du kan se, hvordan de gør det. Det kan være med til at gøre, at du får gjort det rigtigt fra start af. Det er særligt, når du skal i gang med nogle lidt sværere ting. Nogle gange er det rarere at se en video end at skulle læse om det.