Kom helt tæt på din baby som far

tæt på din baby

Som far er det en god ide, at du er så meget sammen med din baby som muligt. Selvom barnet mest har brug for moren i starten, for eksempel til at blive ammet, er det vigtigt, at du også tager en tørn, når du har mulighed for det. Det er nemlig i starten, at du lægger grundstenen til at have et godt forhold til dit barn. Det vil også gøre det nemmere for dig at have noget med dit barn at gøre fremover. Det handler om at opbygge et fælles bånd og tillidsforhold så tidligt som muligt.

Når I lige har fået et barn, er der flere forskellige måder, hvor du kan komme helt tæt på din baby på. Småbørn kan ofte godt lide at være tæt på voksne. De nyder kropskontakten utrolig meget. Det er blandt andet derfor, at det er med til at berolige dit barn, at du samler det op.

Spænd barnet fast på maven med en fastvikle

Når I er derhjemme, er det nemt for dig at have barnet liggende på brystet eller krammet ind til dig. Det kan du ofte klare med en arm, mens du laver andre ting. Det kan være at rydde af bordet eller at se TV. Når I skal nogle steder, er det dog rart, at du ikke skal bære på barnet hele tiden. Det kan også være en fordel, at du kan have begge hænder frie. Det kan for eksempel være til at købe ind med. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du køber en fastvikle til barnet.

En fastvikle er et stort stykke stof, som du vikler om dig selv og barnet. Barnet kommer dermed til at sidde godt fast tæt på din brystkasse. Det er med til at gøre barnet roligt og trygt, når I skal nye steder hen. Som du kan se her kommer du med en fastvikle helt tæt på babyen. Det er også en meget praktisk måde at bære barnet på. Du kan faktisk bære dit barn på denne måde, så længe du har lyst til det.

Sørg for at holde barsel med dit barn

Hvis du gerne vil tæt på dit barn, er det også en god ide, at du holder barsel med ham eller hende. Det giver jer noget tid uden moren, hvor I bare kan være jer to og lære hinanden at kende. På den måde kan du også trøste barnet lige så godt som moren, hvis det græder.

Når du er på barsel med barnet, er en fastvikle også en rigtig god løsning for dig, når du skal have din baby med forskellige steder hen. Det kan være til rytmik, babysvømning eller nogle af de andre muligheder, der er for forældre på barsel med småbørn. Mange steder opretter de specielle hold for fædre som barsel. Når I skal af sted, er det smart at have babyen siddende i fastviklen. Ikke mindst hvis du går derhen eller tager offentlig transport. Der fylder det ikke meget, hvis du transporterer dit barn i en fastvikle.