Lækker lænestol plus det løse – 4 møbler til den moderne mand

Maskulinitet og mandighed har været i stor udvikling de seneste årtier. Væk er tiden hvor mænd ikke burde have holdninger til boligindretning og lignende, eller hvor det typisk blev holdt til en forkærlighed for en særlig lænestol. Den moderne mand skal gerne have en god ide om indretning og hvilke møbler han holder af.

Er du en mand der gerne vil have lidt inspiration til moderne mande-møbler, eller kender du måske en mand og søger lidt inspiration til gaver eller lignende, så kan du følge med her når vi ser på fire eksempler på møbler til den moderne mand. Vi vil se på et moderne bud på en herre-lænestol, møbler til en lækker hjemme-bar og tøjopbevaring à la James Bond.

Klassisk møbel, moderne take

Lænestolen har, som nævnt i introduktionen, altid været et møbel der har haft en særlig maskulin appel. Lænestolen er et frirum, et sted man kan slappe af efter en lang dag, læse en god bog, eller fordybe sig i forskellige ting. Men hvor det før var en klassisk flyder i læder man gik efter, er der i dag en række mere moderne alternativer.

Et alternativ der kombinerer et klassisk look med mere moderne træk, er Stressless’ Paris lænestol med nakkestøtte. Lænestolen kommer i en række farver og materialer, men fælles for dem alle, er at sammenspillet med krom-understellet er utrolig lækkert og giver en virkelig flot, moderne lænestol. Skal det være kan den med fordel vælges i Paloma-læder og farve Taupe.

Stilede drinks i eget hjem

Lænestol er en ting, men den moderne mand vil også gerne have noget der måske er lidt mere specielt. Et godt eksempel på dette, er et rigtigt barskab. De fleste har nok en hjemme-bar af en eller anden art, men typisk drejer det sig om nogle forskellige flasker og eventuelt nogle glas i et almindeligt vitrineskab. Et decideret barskab er en helt anden kategori.

Et godt eksempel på dette, er barskabet Ravello fra Kare Design. Skabet er udført i massivt sheesham træ og har fem hylder hvoraf den ene er åben. Denne hylde passer perfekt til en skål med friske citrusfrugter, og eventuelt cocktail-gear. De lukkede hylder indeholder så alt fra flaskeholdere til særlige glasholdere. Aldrig har det været så stilet at mixe drinks i eget hjem.

Barstemning på minimal plads

Med til en god hjemme-bar, hører også et par gode barstole. Selvom du måske ikke har en decideret bar, kan disse sættes op i forlængelse af køkkenet, eller op ad en væg hvor du kan have et mindre bord til at stille drinks og andet. På den måde kan du på ganske lille plads skabe en hel barstemning i eget hjem.

Et godt eksempel på klassiske barstole, er en Mario barstol særligt i brunt læder. Stolen er lækker og klassisk i sit læderdesign, men med et stel i krom, kommer der også lidt moderne flair indover. Stolen fungerer udmærket alene, men to kan sagtens sammensættes til et elegant par barstole.

Smid frakken som Bond

Et klassisk herre-idol er allesammens yndlingsspion James Bond. Og de gamle Bond film viser ofte et klassisk møbel, der bør gøre et comeback hos den moderne mand, nemlig stumtjeneren. Utallige gange har en stumtjener taget imod Bonds frakke og hat på Moneypennys kontor, og den moderne mand bør tage dette til sig.

Ligesom med lænestolen fra før, kan stumtjenere nemlig fås i mere moderne udgaver. Woodman Clift Stumtjener er et godt bud. Denne stumtjener i egetræ er lækker og elegant, og blander med sit lyse træ både gamle dyder og moderne design. Perfekt til den moderne mand.