Landbrugsdæk – Gode råd til valg af dæk til landbrugsmaskiner

Landbrugsdæk - Gode råd til valg af dæk til landbrugsmaskiner

Alle kender til vigtigheden af at have dæk på sit køretøj. Her er vores biler ofte udstyret med både store og små samt de anonyme stålfælge som fede fælge. Men helt ligesom med biler, så er dæk også en vigtig ting der ikke kan undværes på de større maskiner. Her er busser, lastbiler og landbrugsmaskiner om noget, afhængige af gode og stærke dæk til ballasten.

Herunder belyser vi dæk til landbrugsmaskiner som du finder ved Nicolaisen & Larsen A/S der er på forkant med udstyr og teknologi indenfor leasing og salg af de vigtige maskiner. For helt ligesom du behøver de bedste maskiner der ofte bliver bedre i takt med teknologien udvikler sig, så behøver du også de gode dæk. Derfor har vi prøvet at give et par gode råd til valg af dæk til landbrugsmaskiner.

Michelin Exelagri

Michelin er kendetegnet med god kvalitet for de fleste af os. Det gør sig også gældende for dæk til landsbrugsmaskiner, hvor Michelin Exelagri programmet der blev indført i 2004, er med til at stille høje krav til forhandlere af Michelin landsbrugsdæk.

Kvaliteten der skal være i top, byder på krav til Michelin forhandlere om at de skal kunne leverer sporing, påfyldning af væske og montering af de mange forskellige type dæk til maskinerne. Og dette skal være med døgnservice.

Konceptet ved Exelagri giver dig et dæk, hvor teknikken bygger på, at jo mindre tryk der er på marken, jo højere udbytte vil det give.

Hvorfor døgnservice med dæk?

Dækket er vigtigt for at traktoren, mejetærskeren eller anden kan gøre. Her vil et ødelagt dæk midt i høsten være lig med tabte kroner, med mindre du kan få den hurtige service hvor tiden tæller.

https://youtu.be/C-uZ2a-a_tc

Derfor skal du selvfølgelig vælge en leasing af landbrugsmaskiner med døgnservice eller generel serviceaftale. Det gør sig selvfølgelig ikke kun gældende for dækkene, for diverse reparationer som hydraulik-slange eller andet, kan også kræve hurtigt udrykning med en udredning der ikke står og tikker.

https://youtu.be/RIJ8Tam5wkE

Trelleborg dæk?

Trelleborg er ligesom Michelin, garant for en god kvalitet. Her kan du med fordel finde den nyere teknik der giver dig det specielle dæk.
Trelleborg giver dig et nyt dæk, der bruger det bedste fra bælter og radialdæk. Det har de skabt PneuTrac dækket ud fra, hvor selve konstruktionen er hemmelig. Dog virker dækket til at være uden luft, men baseret udenlukkende på dækket i sig selv der skal klare bære- og trækevne.

Første model er udviklet specielt til at dække frugt- og vinplantager som ikke er super relevant for de fleste her til lands. Her er de fedte jorde samt stejle skråninger som er udfordringen frem for at bære trykket på en flad mark. For dækket skal kunne klare de smalle spor med frugtræerne og vinrankerne helt ligesom terrænforholdet og rodbeskyttelse. Men teknologien vil med garanti bringe nye typer dæk til andre formål, hvor det måske giver landsbrugsdæk et helt nyt liv.

Priser?

Du finder ofte de billigste priser for dæk online. En online forretning kræver ikke helt det samme setup som den fysiske forhandler eller station, og kan derfor konkurrerer på en bedre pris. Men dog vil døgnservice være et godt valg for din maskinstation, helt ligesom reparation af dæk ikke kan klares online.