Lecasten

køb lecasten til potteplanter

Kært barn har mange navne og lecasten er i sandhed et kært navn. De små, runde lerkugler kendes både som lecasten, leca-kugler og lecanødder. De har flere funktioner og rigtig mange fordele både i forbindelse med byggeri og have.

Hvad enten du skal bruge lecasten til haven eller som isolering, så er der rigtig mange fordele ved de små, runge kugler af dansk ler der bruges som lecablokke, lecasten til fundament eller som kugler til f.eks. blomster potter . Læs mere her og bliv klogere på leca-kuglerne.

Populære Lecasten

Hvad kan man bruge lecasten til?

De små runde kugler bruges primært i forbindelse med byggeri, hvor de blandt andet bruges i fundamenter, kældervægge og i faskiner.

Det er et praktisk og letanvendeligt materiale med rigtig mange fordele, der er med til at gøre det så populært som det er i dag.

Ud over det rent byggetekniske er der rigtig mange, der er glade for at bruge perlerne i urtepotter og blomsterbede for at afhjælpe vanddræningen og forhindre rødderne i at rådne.

Leca-kuglerne brugs desuden, når der skal støbes lecablokke, som bruges til fundamenter og sokler. Nogen kalder også lecablokkene for lecasten, men det er dog ikke en korrekte betegnelse for blokkene.

Hvorfor skal du vælge lecasten, når du skal isolere?

Leca er et rigtig godt produkt, når du skal isolere, fordi de enestående fordele hjælper dig til blandt andet at forhindre fugt og ikke kan huse hverken mus eller rotter.

Lecaasten er ikke et nyt produkt på markedet, det har faktisk været brugt helt tilbage i 60erne og 70erne som hulmursisolering.

I dag findes der dog rigtig mange mere effektive materialer til den slags isolering og mange vælger også at udskifte stenene med papir, rockwool eller andre alternativer.

Lecastenene kan dog med stor fordel bruges som kapillarbrydende lag, når der skal lægges terrændække. Det betyder, at du slipper for at glatte ud med et jævnt lag sand først.

Hvad er prisen for lecasten?

Skal du bruge leca til isolering er der ofte tale om ret store mængder og derfor vil prisen også være en anden end de sække du kan købe i byggemarkederne.

På den anden side skal både transporten og indblæsningen regnes med i den endelige pris.

Som udgangspunkt kan du regne med en pris, der ligger på mellem 600 og 800 kroner pr kubikmeter og regne med, at der i et almindeligt parcelhus skal bruges omkring 30-40 kubikmeter.

Hvad er fordelene ved lecasten?

De små, runde kugler har rigtig mange fordele og derfor er de også meget populære som terrændæk og som dræningsmateriale i faskiner.

De lette, porøse sten med den hårde skal er yderst stærke og kan holde til tryk fra støbning og flisebelægning uden at synke sammen eller briste.

Desuden findes leca letklinker også i en lang række forskellige størrelser, hver med deres fordele, så du kan finde præcis det produkt, der passer bedst til dit byggeprojekt.

Hvad enten du skal bruge lecasten til dine potteplanter eller under din belægning, så er der tale om at produkt med lang holdbarhed og stor styrke, der foretrækkes af mange firmaer og professionelle rundt i landet.