Linoliemaling

Linoliemaling

Denne type maling regnes for at være en god, ”gammeldags” malervare, der har været anvendt i mange årtier til projekter båden udendørs og indenfor.

Malingen anvendes af både private samt professionelle, og den kan tjene forskellige formål i eller omkring huset samt i forbindelse med hobbyformål.

Der er flere forhold, du skal være bekendt med forud for at anskaffe dig den bedste produktudgave i forhold til dine malerprojekter.

Populært linoliemaling

Hvilke produktudgaver findes der?

Denne type af maling kan anvendes til forskellige formål, og det er vigtigt, at du vælger produktudgave i forhold til, om dit malerprojekt er indenfor eller udenfor.

Linoliemaling har i mange år været et populært produkt i forbindelse med maling af træ. Malingen findes i forskellige udgaver afhængig af producent.

Når du vælger et produkt af høj kvalitet, får du et produkt med god holdbarhed, pæn dækkeevne samt efterlader et flot, ensartet overflade på træet.

Hvilke farvekoder fås der på markedet for linoliemaling?

Du kan finde en bred vifte af farver og forskellige nuancer med dette produkt. Der findes over 50 forskellige standardfarver, som sikrer, at du med sikkerhed kan finde en nuance, som matcher dit maleformål. Det kan dog være forskelligt fra forhandler til forhandler, hvor stort et sortiment af nuancer de tilbyder.

Det er altid muligt at benytte en farvekode oversigt, som giver dig et totaloverblik over dine muligheder.

Du vil opleve, at der kan være prismæssige forskelle på de forskellige farver og nuancer. De klassiske farver vil være de billigste at vælge.

Du har derudover mulighed for at få specialtoner på din maling ved specialbestilling. Her vil den præcise nuance blive håndtonet, og prisen vil derved være dyrere.

Hvilke mængdeforhold fås linoliemaling i?

Både farvekode, forventet forbrug samt pris vil have betydning, når du skal vælge det rette produkt til dine arbejdsopgaver.

Særligt mængden af maling har betydning for at få den mest optimale anvendelse af produktet. Du finder mange forskellige størrelser på bøtter, og indholdet vil altid være angivet i litermål:

  • 0,5 l
  • 1 l
  • 2,5 l
  • 10 l

Uanset hvilket mærke af linoliemaling du anvender og uanset farven, er det vigtigt, at du påfører meget tynde lag af malingen. Hvis du bruger klude, skal disse opbevares i lufttætte poser.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal vælge produkt?

Du kan bruge denne maling til både boligprojekter og hobby aktiviteter. Derfor vil der være flere typer af forhandlere på markedet for denne type af maling. Både shops med kunsthåndværksartikler forhandler det, og derudover findes produktet i langt de flest velassorterede byggemarkeder.

Du kan bruge malingen til møbler, udendørs facader, både, stalde, udehuse samt flere andre projekter.

Særligt når det handler om dækkeevne og holdbarhed, har linoliemaling vist i tests at være det bedste produkt. På udvendigt træ på ældre huse og facader samt indfatninger er det anbefalet at bruge denne type af maling.

Malingen kan have både flere formål enten som vedligehold eller som renovering.

Når du vil vedligeholde eller renovere udvendigt træ, skal du først og fremmest vælge et produkt, som kan sørge for, at træet bibeholder sin naturlige evne til afgive vand og fugt. Dette handler både om regnvand og udefrakommende fugt.

Når du vælger din udgave af maling, skal du derfor have fokus på følgende elementer:

  • At det har en lang holdbarhed
  • At det er produceret med hensyn til miljøet
  • At det har en optimal dækkeevne i forhold til UV-stråler
  • At det giver en smuk overfladefinish

Linoliemaling har i flere forsøg og studie vist at kunne leve op til samtlige elementer.

Derudover vil malingen bidrage til, at dit træ bliver nemmere fremover at vedligeholde.

Selvom mange kan opleve, at malingen kan være en anelse svært at anvende, er resultaterne pengene værd.

Du behøver først genopfriske dit træ igen efter 10 år, når det først er malet med linoliemaling.