Mørklægningsgardiner? Alt om type og bedste pris

køb de flotte mørklægningsgardiner på mål

Overvejer du nye mørklægningsgardiner på mål til hjemmet?

Hvis du gerne vil lukke lyset og sol ude, hvilket jo ofte er nødvendigt når man vil sove(eller se film), så kunne f.eks. et mørklægningsrullegardin eller anden type, være det helt rigtige valg.

Mørklægning der havde et noget andet formål under 2 verdenskrig som Wikipedia beskriver her, er i dag det gode valg til soveværelset, børneværelset eller måske stuen til at få den uforstyrret søvn eller fjernelse af irriterende lys under visning af film.

I forhold til anden verdenskrig så kan du i dag heldigvis finde mørklægningsgardiner i alle farver, og ikke kun det klassiske tunge mørke gardin. Du finder nemlig mørklægning indenfor mange forskellige typer, og det er netop hvad du finder meget mere information og inspiration til her.

Gardinshoppen.dk tilbyder pris-, mål- og 100% tilfredshedsgaranti

køb den gode kvalitets ved gardinshoppenBesøg Gardinshoppen.dk der tilbyder mål og prisgaranti

Hvilket formål med mørklægningsgardiner?

Mørklægning er selvfølgelig perfekte gardiner til soveværelset eller børneværelset, så du opnår den gode dybe søvn som mørke er med at skabe. Her er mørklægning især perfekt fra foråret til den sene sommer, hvor de lange lyse nætter er super lækre, men de lyse aftener er også en forstyrrende faktor for at kunne sove.

På børneværelset som du sikkert allerede ved, er et mørklægning absolut nødvendigt for især de små børn, hvis du også gerne vil have lidt fred og ro efter kl 20:00. På dette tidspunk kan det også tænkes, at du gerne vil se fjernsyn uden at den nedgående sol blænder fjernsynet.
Afskærmning af solen på den gode måde er nemlig også perfekt valg, hvis du gerne vil afskærme solen fra fjernsynet. Der findes ikke noget mere irriterende end sollys på tv’et, så man skal sidde og flytte sig for bare at kunne se lidt.

Arbejde foran computeren er også irriterende hvis du får sollys ind på skærmen, og også her, kunne et mørklægning eller godt transparent gardin i de lyse farver, være de rigtige gardiner til kontoret.

Kontor, kursus- og undervisningslokaler er andre lokaler, hvor mørklægning kan være nødvendigt for at se den obligatoriske powerpoint på projektor fremvisning. Her er den lette mørklægning måske et valg der overvejes, hvis der ikke allerede er sat op.

Mørklægningsgardin på mål eller ej?

køb flotte mørklægningsgardiner på skinner og målHvis du finde mørklægningsgardiner til hjemmet, så står du overfor valget om du skal finde gardinerne skræddersyede efter mål, eller om du skal vælge standardmål og spare lidt penge ved købe dem i byggemarkeder som Harald Nyborg, Bauhaus, Silvan, Ilva, Ikea, Jysk eller Bilka.
Du sparer penge ved at købe de billige mørklægningsgardiner på standardmål, men skræddersyede på mål er dog ofte den meget bedre løsning til hjemmet. Til vinduer der ikke er standardmål, her er det jo logisk at vælge gardiner efter dine egne mål. Der er dog også andre gode grunde.

Du får for det første et flottere look i rummet med en garanti der passer til hele vinduesrammen frem for standardmål. Gardinet der er lavet til dine mål, vil nemlig hvis du måler rigtigt, overhovedet ikke lukke noget lys ind og skabe total mørklægning, hvilket standardtype gardinerne fra byggemarkedet ikke gør.

Hvilken type gardin skal du vælge?

Heldigvis er mørklægning meget mere end de kedelige sorte gardiner. Derimod kan du finde lækre gardiner i forskellige former, hvor farver, mønstre og design kan findes både i det helt hvide som sorte, og stadig kan afskærme lige så godt som det klassiske mørke gardin.
De forskellige former for gardiner som du kan købe mørklægning i, giver dig det lækre udvalg blandt disse typer:

find det rigtige gardin indenfor mørklægningFå tilsendt gratis farveprøver på Gardinshoppen.dk lige her

  • Rullegardin: Det klassiske valg til værelser og andre rum i hjemmet er rullegardiner. Et enkelt og flot funktionel gardin i det store udvalg af mønstre og farver, som på mål vil kunne passe til alle vinduer.
  • Almindelig gardin: Det traditionelle gardin kommer i mange lækre lyse farver og med dobbelt eller enkeltlag stof. Perfekt gardin der passer til alle hjemmets rum.
  • Foldegardin: Den billigste type gardin og en af de meget populære typer til soveværelser og børneværelset. Godt gardin med næsten helt lystæt stof i alverdens motiver og mønstre.
  • Plisségardin: Det elegante og stilfulde gardin giver dig også mulighed for mørklægning, hvor typen kommer med enkeltlag stof eller dobbeltlag stof alt afhængig hvor meget lys du vil tillade.
  • Velux: Mange af os har Velux vinduer og her er det rigtige gardin måske også det bedste. Du finder heldigvis de helt samme muligheder for gardin type der er specielt fremstillet til de populære vinduer som du kan se ved Velux.
  • Lamelgardin: Det eksklusive og ofte populære valg til store vinduer, er lamelgardinet der kan give den gode mørklægning i stuen.