Gardiner til soveværelset? Find det helt rigtige til dit soveværelse

køb hyggelige gardiner til soveværelset

Gardiner til soveværelset? Soveværelset er nok stedet i hjemmet, hvor du tilbringer det meste af din tid, vel og mærke, hvis du arbejder, studerer og ikke ligefrem lider af søvnløshed. For den gode nattesøvn er noget, som vi alle har brug for, og derfor, er gardiner et meget vigtigt valg til værelset.

Dagslys, andre menneske, forstyrrende lys og andet udefra, er hvad der kan være med til at ødelægge en god nattesøvn, og disse tre grunde, er de bedste grunde til at finde den rigtige afskærmning til soveværelset, frem for at tage en hurtig beslutning med en standardløsning fra Jysk, Bilka eller lignede.

Gardinshoppen.dk tilbyder mål-, pris- og 100% tilfredshedsgaranti

køb den gode kvalitets ved gardinshoppen

Vi anbefaler Gardinshoppen.dk der giver dig mål- og prisgaranti

Hvilket funktion og stil til soveværelses gardiner?

Et soveværelse er ikke bare et tilfældigt rum, der skal total mørklægges, for stilen skal også være indbydende og afslappende, for den gode søvn bliver skabt af en helhed, og ikke kun ud fra et mørkt rum. Find mere inspiration hos Madogbolig her til at skabe stilen i soveværelset.

Det rigtige gardin kræver, at du stiller dig selv nogle spørgsmål, som måske opfylder dine behov:

  • Hvor mørkt skal rummet være?
  • Skal soveværelset bruges som opholdsrum også?
  • Skal vinduet være åben gennem de varme måneder, og kan det være et problem, alt afhængig af gardin valg?
  • Hvilket slags vindue har du, da du logisk nok skal vælge det rette gardin til vinduets form eller type. Er det buet, åbner det indad m.m.

Se de forskellige muligheder af gardiner, der tager højde for de forskellige behov, som du kan have.

Mørklægning eller ej?

køb mørklægning til soveværelses vinduet
Ingen er ens, og her skal du tage stilling til, om der skal bruges de helt mørke gardiner til at skabe den dybe søvn, eller satses på en af de mange forskellige muligheder indenfor lysdæmpende gardinstof, der også kommer i det lyse look.

Velourgardiner kan give dig den mørklæggende og støjdæmpende effekt men samtidig også en hyggelig afslappende stil, hvor udvalget af gardiner på mål er stort.

Dobbelt plissegardin med mørklægningseffekt, kunne være det smarte valg for de fleste af os, for alt lys bliver lukket ude, og du kan samtidig, skabe lige præcist den stil du ønsker.

Persienner samler rigtig meget støv, og af den grund, burde du frasorterer persienner som gardin valg i soveværelset.
Dag/nat gardin med to væv, der kan give dig lys om dagen og mørklægning om aftenen.

Aftensol?

køb et soveværelsesgardin der reklekterer solens stråler
Hvis du har vestvendt vindue, får du måske aftensolen ind, og her er mørklægning absolut et smart valg. Den gode søvn skabes bedst med mørke, og hvorfor ikke satse på et gardin valg der dækker behovet for mørke.

Temperatur?

Solen kan stå og bage en stor del af dagen, hvis soveværelset er vendt mod syd. Det opvarmer soveværelset ret meget, og her kan du med fordel købe en gardin løsning der skærmer korrekt, så solens stråler absorberer, hvilket selv et billigt foldegardin kan opfylde.

Privatliv og fred?

Ligesom med gardiner til badeværelset, så er den optimale afskærmning også højt på prioritetslisten ved soveværelset.
Gardinet skal først og fremmest give dig privatliv, og her er der forskellige løsninger.

Et top down/bottom up kan give dig den fleksible løsning til at afskærme for nysgerrige blikke. Derudover, er det den gode løsning til at afskærme lyset, samtidig med, at du rent faktisk kan få lys ind i rummet.

Vinduestørrelse?

brug de rigtige gardiner til store soveværelses vinduer
Hvis du har store vinduespartier, så er panel- eller lamelgardner den perfekte moderne løsning, der også bliver mere og mere udbredt. Fordelen ved den elegante og noget dyrere løsning er, at du kan få mørklægningsstof, og en masse gode indstillingsmuligheder til både at mørklægge, afskærme og lukke de dejlige solstråler ind.

De små vinduer, her er et rullegardin en perfekt løsning, der både kan komme i transparent eller med mørklægning. Det kan samtidig være den smarte løsning til et skråvindue eller hvis vinduet åbner indad, hvilket dog afhænger af pladsen i karmen.

En løsning med et mørklægningsrullegardin og to almindelige gardiner i lys stof, kan give dig det dejlige sollys gennem dagen. Det kan også afskærme for lyset om aftenen, der jo især kan være et problem, gennem forår og sommer.

Farve?

De fleste ønsker de lyse og rolige farver i soveværelset. Her er alle typer af gardiner en mulighed, hvor f.eks. et lyst mørklægningsgardin dækker de flestes behov. Husk altid det med at lyse farver gør rummet større, og mørke farver får dit soveværelse til at syne mindre.

Bestil en gratis farveprøve ved Gardinshoppen.dk