Ny bil – Hvilken skal du vælge?

Der er sket meget på bilmarkedet de sidste 10 år, og teknologien udvikles konstant. Bilmærkerne er i konstant kamp om at finde den nyeste og bedste teknologi før de andre. Når så der udkommer noget nyt og smart, så går der ikke længe før de konkurrerende mærker begynder at kopier hinanden.

At udviklingen sker så hurtigt, er både en fordel og en ulempe for os forbrugere, for selvfølgelig ønsker vi at teknologien konstant innoveres, men samtidig så kan det være svært at følge med – specielt hvis man ikke har skulle lede efter ny bil i mange år.
Det tager altså noget tid at sætte sig ind i markedet igen, og det er jo mange penge man som regel bruger på en bil, hvorfor beslutningen helst skal være velovervejet.

Er der stor forskel blandt bilmærkerne?

Når det kommer til de klassiske typebiler som f.eks. stationcar, hatchback, sedan osv. så er der mange biler hvor forskellen – ren kvalitetsmæssigt – er meget lille. Det kunne f.eks. være VW Passat sammenlignet med Audi A4, hvor det altså ville komme an på smag og behag, og i nogle tilfælde pengepungen.

Til gengæld er det svært at sammenligne f.eks. Mercedes med Honda, da der er milevise kvalitetsforskelle, og de konkurrer heller ikke om den samme målgruppe.

Hvis vi derimod går ned i de helt små biler, som er blevet meget populære over den senere årrække, så er der generelt ikke stor forskel. Der er som sagt de enkelte luksusmærker som skildrer sig lidt ud, men ellers så vil du ikke blive ”snydt” ved f.eks. at vælge en Peugeot fremfor en Opel. Teknologierne er meget ens, og det er marginale forskelle vi snakker om, hvis der altså er nogle.

Elektriske biler bliver bedre og bedre

Med det store fokus på miljøet, er det helt naturligt at el-bilerne også bliver mere og mere populære. Tesla har været en af de helt store spillere på marked, og har revolutioneret hele branchen med deres flotte biler, som er utroligt CO2 neutrale. Tesla er langt foran andre bilmærker, som f.eks. VW, som selvom at de også producerer elektriske biler, så udleder de stadigvæk en del CO2 i processen, hvor Tesla ikke gør.

Det er virkelig en branche i vækst, og der popper også hele tiden nye selskaber op i Asien, som f.eks. NIO, der også laver flotte elektriske biler, og det rygtes at de finder sin vej til Europa inden for de næste par år.

Bilvurdering – hvordan ved du hvad din bil er værd?

Hvis du har en bil i forvejen, og skal sælge den på samme tid med at du køber en ny, så er der flere måder hvorpå du kan gøre dette. Den nemmeste vil helt klart være, at du sælger den i ”bytte” med den forhandler som du køber din nye bil ved, men det er ikke altid sikkert at du får en fair bilvurdering, eftersom han også vil tjene penge.

En anden mulighed – som kræver lidt mere af dig selv – er at sælge den på f.eks. bilbasen.dk eller dba.dk, hvor du altså selv skal vurdere markedet og prissætte derefter. Der er chance for at du får lidt mere for din bil der, da den jo ikke skal videresælges af køber, men det kræver som sagt også lidt arbejde af dig.