Optimere bilen med LED-produkter? Tips til hvad & hvordan

Optimere bilen med LED-produkter?

Bilen er et transportsmiddel, hvor det at den starter og fragter dig sikkert frem og tilbage på arbejde, er et vigtigt kriterie for de fleste pendlere. Men bilen er også et kært eje for mange, hvor det rigtige udstyr ikke bare i forhold til sikkerheden, men også udseende er en stor passion for mange bilejere.

Optimerer bilen med LED-produkter som LED-strip, Alu profiler, LED-lysbånd, skinner, lygter og andet er populære løsninger. LED-teknikken har nemlig åbnet op for mange nye muligheder indenfor belysning i bolig, samfund og selvfølgelig også til biler.

Bilen og sikkerheden følges ad hånd i hånd. Jo bedre du kan se i mørket mens du kører, jo hurtigere kan du reagerer. Og sikrer, er du og passagerer i bilen.

LED-forlygter og lys til bil?

LED står for Light-Emitting Diodes, der er små dioder som sender lys ud. Her bruges teknologien til mange ting, hvor det i forhold til biler, især gør sig gældende til forlygter. Udbredelsen af teknologien startede med luksus bilerne som Mercedes, Audi, BMW m.m. men er siden hen udbredt også til de mindre biler i et mere almindeligt prisleje for de fleste.

Forskellen mellem almindelige halogenpærer og LED-lys er ret stort. Ikke bare er lyset stærkere og rækker længere, men kommer også i en lystemperatur og farve der giver et meget bedre udtryk af daglys end almindelige halogenpærer.

LED-udstyr indvendigt & udvendigt?

I forhold til midt 00’erne hvor LED for alvor slog igennem i Bil industrien hvor AUDI var de første til udrulle den ”hele pakke”, finder du i dag mange forskellige komponenter til både ud- og indvendigt i bilen.

LED / diode-lys til indendørs eller vandtæt udendørs montering på bilen:

  • LEDs m. ledning
  • Rustfri mini spot
  • LED-skinner
  • LED-lysbånd
  • LED aluminiumsprofiler
  • LED rør til 12 V
  • Flexistrip
  • Knightrider / scannere
  • ICELED styling
  • Lamper & spots

Det gode lys til bilen?

Bilproduktion er kroner og ører, hvilket VW diesel skandalen ret klart beviser. Her gælder det om at minimerer udgifterne mest muligt, så overskuddet bliver højest muligt. Det giver sig selvfølgelig udslag i materialer og komponenter som der bruges til bilen.

I forhold til lys på bilen, så bruger de fleste producenter stadig de sejlivede longlife halogenpærer som giver dig lys i forhold lovkravene, men i forhold til tidsalderen, så giver de ikke optimal lys på bilen. Men producenterne sparer dog en hulens masse penge og slipper for reklamationer indenfor de første 3 år af bilens levetid.

Hvis du vil have optimal belysning, nu det at leve i Danmark er forbundet med meget mørke gennem året, så kan du heldigvis vælge at investerer tid og penge selv.

Den billigste løsning der giver bedre lys er, at udskifte til højeffektspærer som nok dobler op på lysmængden og giver omkring bedre 30% længere belysning. En noget dyrere med også federe løsning, er at vælge Xenon- eller LED-lys.

Ulempen ved at ændre belysningen på bilen er økonomien. For de bedre og kraftigere pærer der optimerer lyset, lever i kortere tid og koster en del mere end standard belysning på bilen. Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om det er pengene værd.

Gode grunde til at investerer i den optimeret belysning er, hvis du oplever besvær med at køre i mørke. Det er ofte noget der indtræder ved 40 års alderen og frem, hvor øjnenes evne til at omstille sig mellem lys og mørke forringes. I den sammenhæng er LED-pærer en forholdsvis lille pris at betale.