Pilleovn – hvad og hvorfor?

køb en pilleovn til hjemmet

En pilleovn er en brændeovn der brænder træpiller i stedet for grove stykker træ. En pilleovn har dog flere fordele, en den almindelige brændeovn, samtidig med at det ikke er en eller anden popsmart måde at skabe naturlig varme i dit hjem. Her har du stadig en traditionel brændeovn, med en anden type brændsel.

En pilleovn kræver minimal vedligeholdelse og har ikke det samme store behov for opsyn, som ved en almindelig brændeovn. En pilleovn er den type brændeovn der bliver foretrukket, netop grundet ovenstående, men også fordi du undgår en masse bøvl ved at skaffe brænde. Desuden lever vi i en verden hvor vi bør tage hensyn til vores planet, hvor en pilleovn er den varmekilde der er mest miljøvenlig. Så selvom du måske ikke går så meget op i projekt ”red jorden”, så kan det være du er mere interesseret i dit og din families helbred, hvor en pilleovn er den bedste af slagsen.

Lidt smart er den alligevel

Når du skal ud og se på en pilleovn, så er det en traditionel i forhold til det moderne. Hvis ’traditionel’ i din verden forbindes med noget der kunne ligne en ridders rustning i 1600-tallet, så er det ikke det du kan forvente.

Faktisk, kan du få en pilleovn som du kan sammenkoble med din telefon. Dette betyder at du kan få den til at starte op om morgenen når du står op, når du kommer hjem fra arbejde, eller generelt bare starte og stoppe din pilleovn med perfekt timing.

Se også: Flotte flettet brændekurve

Fordele og ulemper

Vi har allerede nævnt nogle fordele ved den, men her vil vi kridte stregerne op, så du har et overblik over goderne ved en pilleovn.

 • Minimal miljøbelastende opvarmning
 • Fleksibilitet og timing, da du kan tænde og slukke for din pilleovn fjernbetjent
 • Optimal varmefordeling i dit hjem
 • En god investering, der typisk kan give en besparelse på 70% i forhold til din alternative opvarmning
 • God udnyttelse af varmen

Ovenstående er de mest væsentlige fordele der er ved at have en pilleovn. Derudover er en pilleovn også pæn at se på, og passer i de fleste hjem.

En ulempe ved en pilleovn er, at til tider kan den give lyd fra sig. Men dette er de noget ældre pilleovne. Hvis du køber en nyere, eller en helt ny, så vil dette ikke være et problem. Men du kan støde ind i en ældre pilleovn der ”larmer” en anelse ved brug.

Se også: Affugter test

Disse anbefales

Hvis du vil ud og lede efter en pilleovn der er af topkvalitet, som er de mest populære og som har en grund til at være det, så har vi her nogle anbefalinger.

Thermorossi Mon Amour

pilleovn med varmeflytning


Find her

Her får du en pilleovn der er produceret i Italien. Den har et klassisk og stilrent design, der passer i det moderne og minimalistiske hjem. Det er en pilleovn der er lavet af meget slidstærkt materiale, og er lige nu en af kandidaterne til at have den bedste levetid på markedet.

Thermorossi tester alle deres ovne inden de sendes afsted. De kalder det selv et kvalitetstjek, hvor de også laver ovne der ikke bliver solgt, men til formål at udsætte dem for de værst tænkelige forhold en pilleovn nu kan komme i. En pilleovn er blevet mere moderne med tiden, men trods det har Thermorossi produceret pilleovne af høj kvalitet i over 40 år.

 • Virkningsgrad på 90%
 • Vægt 103 kg
 • Opvarmer ca. 120 kvadratmeter

Langå Lory Pilleovn

køb lydløs pilleovn


Find her

Hvis du søger en absolut moderne pilleovn hvor teknologien er det nyeste og bedste på markedet, så er Langå Lory en pilleovn for dig. En pilleovn du kan sætte på ’stand by’, hvilket giver dig en enestående mulighed for konstant at være herre over temperaturen i rummet.

Kendetegnet ved denne pilleovn er at den er meget lydsvag. Den giver næsten ingen støj fra sig, da der er lavet en isoleret blæsemotor.

 • Virkningsgrad på ca. 86%
 • Vægt 80 kg
 • Opvarmer ca. 133 kvadratmeter

Artel Redonda Island

køb artel pilleovn med wifi


Find her

Hvis du er på udkig efter en elegant pilleovn der også viser lidt eksklusivitet i sig, så er dette en god kandidat for dig. Endnu et Italiensk mærke, og det er altså ikke tilfældigt at de fleste pilleovne har noget med Italien at gøre. Denne pilleovn tilknyttes WiFi, hvilket også gør at du kan fjernstyre den med din smartphone. Her benytter du dig af en app fra Artel, som i øvrigt er gratis at hente.

Vægten varierer alt efter om du vælger med glas eller ej, hvilket også påvirker hvor stort et areal den opvarmer.

 • Virkningsgrad på 92%
 • Vægt 78 kg

Husk!

Hvis du overvejer at anskaffe dig en pilleovn, så skal du gøre op med dig selv om den skal opvarme ét eller flere rum. I nogle tilfælde er det en god idé at anskaffe en ekstra lufttilførsel, da en pilleovn bruger den ilt der er i rummet. Derfor er det nødvendigt at du undersøger iltforhold i dit hjem, inden du anskaffer dig en pilleovn.