Rundsavsklinger

Rundsavsklinge

Er du på udkig efter en ny rundsavsklinge? Så er du ankommet til det rigtige sted.

I denne guide finder du tips der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så du ender med at købe det helt perfekte produkt til dit behov.

Der er et par ting som du bør overveje, før du køber en ny klinge til sin rundsav, og disse vil vi uddybe i denne guide.

Populære rundsavklinger

Hvordan vælger jeg den bedste klinge til mit behov?

Det første, du bør overveje, er helt sikkert, hvad du skal skære i. Når du har fundet frem til dette, vil valget nemlig være langt tydeligere.

Materialet, som behandles, har en stor betydning for den optimale fortanding på klingen. Det vil sige om klingen skal være fladtandet, vekseltandet eller hultandet.

Her er nogle af de mest behandlede materialer, som du kan vælge ud fra:

 • Metal
 • Stål
 • Aluminium
 • Fibercement
 • Træ
 • Gips
 • Laminat

Herudover har fortandingen også en indvirkning på finishen, og dette vil vi komme ind på i slutningen af denne guide.

Når du køber din rundsavsklinge, er det altså vigtigt, at du læser, hvilket materiale de passer til, så for det bedste resultat.

Hvilke mærker er populære?

Når du skal ud at vælge din klinge, handler det i høj grad også om at vælge høj kvalitet, da dette vil give en længere levetid for klingen og et bedre resultat. Men hvordan gør man det? Du kan blandt andet gå ud fra, hvor troværdige mærkerne er. Dette kan du blandt andet bedømme på mærkernes popularitet. Herunder ser du nogle af de mest populære mærker indenfor rundsavsklinger.

 • Bosch
 • Dewalt
 • Makita
 • Kretor
 • Metabo

På den måde vil du være på den sikre side, hvis du vælger én af disse mærker eller et produkt fra et andet meget troværdigt og populært mærke, som du har tiltro til.

Se også: Stiksave

Kan jeg vælge klinge ud fra det forventede resultat?

Nu skal det, som nævnt tidligere, handle lidt om finishen på produktet. Her kommer det igen an på, hvilket materiale du arbejder med, og hvilke forventninger du har til det færdige produkt.

Den generelle regel lyder på, at jo flere tænder klingen har, jo finere et snit vil den skære. Så hvis du har brug for et lækkert, rent og flot snit, kan du med fordel finde en klinge med mange tænder.

Men hvis en klinge med mange tænder giver et flottere resultat, hvorfor skulle man så nogensinde vælge en klinge med få tænder? Det har noget at gøre med, om du skærer på langs eller på tværs i materialet.

Hvis du for eksempel skal skære et træ på langs, vil du opnå et langt mere effektivt resultat, hvis du har en grov klinge med få tænder.

Slutteligt i guiden vil vi også nævne, at du skal overveje forholdet mellem skærehastighed og materiale. Nogle materialer kræver en højere skærehastighed, da dette er nødvendigt for at skære igennem uden ophobning. Du skal dog også være opmærksom på ikke at køre med for høj hastighed i en længere periode, da dette kan resultere i, at klingen brænder af.

Vi håber, at denne korte guide har været brugbar, så du nu har en langt bedre ide om, hvordan din næste rundsavsklinge skal se ud. Du kan se vores anbefalede rundsavsklinger længere oppe i artiklen, og du kan også besøge rundsavsklinge.dk, en side dedikeret kun til rundsavsklinger.