Sådan håndterer du stressede periode når du flytter

I forbindelse med flytning er der rigtig mange ting, som du skal tage hensyn til, og perioder som disse kan derfor gå hen og blive stressede. Måske står du og skal flytte grundet studie, et nyt job eller af en helt tredje årsag. Uanset hvad kan det være en stressende affære at skulle flytte – hvad enten det har været planlagt længe eller ej.

 

Der er dog nogle ting, som du kan gøre i forbindelse med flytning, som gør hele processen lidt mere overskuelig og måske endda til en rigtig god oplevelse. Derfor får du her 4 råd til at håndtere de stressende perioder i forbindelse med flytning.

  1. Læg en plan for hele forløbet

Når du står og skal flytte, kan det hele virke meget uoverskueligt. Måske har du lige fået at vide på jobbet, at du bliver forflyttet til en anden afdeling i den anden ende af landet, eller måske har du lige fundet drømmehuset i nabokvarteret. Uanset distancen så er det at skulle flytte et projekt, som kræver tid, følelser og hårdt arbejde.

Derfor bør du inden det hele for alvor går løs lægge en plan for projektet. Dette vil hjælpe dig med at holde overblikket, så du ikke misser nogle vigtige ting undervejs i forløbet. Der er flere måder at lægge en plan på, og du kan vælge alt fra huskelister til en decideret dag-for-dag plan. Men lige meget hvilken løsning du vælger, så skal du stå tilbage med følelsen ”Jeg har en plan!” inden flytningen starter.

 

  1. Find en midlertidig lejebolig

Det er dog ikke sikkert, at det lige er planen ved projektet, der er problemet. Måske har du søgt med lys og lygte efter boliger til salg i dit foretrukne område, men du har fortsat ikke fundet noget. Dette ses ofte i København, hvor boliger bliver revet væk i det sekund, de bliver lagt op på nettet. Og hvis du netop står og skal flytte til København og har svært ved at finde den helt rigtige bolig, så skal du måske i stedet finde et midlertidigt lejemål.

Selvom om mulighederne ikke bliver mange flere, når du skal finde en lejebolig i København, så er det dog beroligende, at det måske kun er midlertidigt. Dette vil give dig ro til at falde til i storbyen og eventuelt på det nye job.

 

  1. Få den rigtige kost og de rigtige vitaminer

Selvom flytningen er en stor mundfuld, så har de fleste ikke mulighed for at sætte alt andet på pause, mens de flytter. Det betyder, at du muligvis har fået endnu flere bolde i luften i en travl hverdag. Hvis dette er tilfældet, så er det vigtigt, at du opretholder et fornuftigt energiniveau hver dag. Dette kan du blandt andet gøre ved at få den rigtige kost, som indeholder alle de rigtige vitaminer – herunder D-vitamin som blandt andet menes at være knyttet til kroppens generelle energiniveau og humør.

                                            

  1. Få hjælp af en professionel
    Det kan selvfølgelig også være, at dit flytteprojekt er skredet fuldstændig fra planen, således at det hele nu synes endnu mere uoverskueligt. I tilfælde som disse er vigtigt at være ærlig over for sig selv og dermed også være i stand til at vurdere, hvorvidt man kan håndtere situationen på egen hånd.

Hvis konklusionen er, at du har brug for vejledning og hjælp til at håndtere hele situationen, så er der ingen skam i det! Du skal blot sørge for at søge den hjælp, som netop du har brug for. Her benytter mange sig af stresscoaching hos en professionel, som kan guide dig til, hvordan du nu og fremover bliver i stand til at håndtere denne eller lignende situationer på egen hånd.