Vælg den rigtige skægfarve

skægfarve

Der kan være mange gode grunde til at farve sit skæg, og der er flere og flere mænd der går op i deres skægpleje, benytter sig også af skægfarve. Den kan både være for at skjule de grå hår, men det kan også være for at prøve en helt anden farve til skægget. Det giver nemlig et meget karakteristisk udtryk, hvis du blot ændrer farven af dit skæg en lille smule. Du kan både komme til at se mere maskulin ud, men det kan også give dig et mere harmonisk udtryk. Her i artiklen har vi set nærmere på dette, samt hvordan du bruger skægfarven rigtigt.

Populære produkter

Hvordan farver man sit skæg?

Start med at tage et bad, hvor du vasker dit skæg godt. Når det er blevet helt rent og tørt, så er det tid til at finde din skægfarve frem. Start med at massere skægfarven grundigt rundt i skægget. Sørg for at du bruger nok farve, så hele skægget er dækket ordentligt. Det giver det flotteste og mest ensartede resultat. Herefter skal du lade farven virke i ca. 5 minutter. Det er lidt forskelligt fra mærke til mærke, men de fleste skægfarver skal virke i ca. 5 minutter. Læs dog altid vejledningen grundigt inden start. Skyl herefter farven ud med rigelige mængder vand, så der ikke sidder overflødigt farve tilbage. Tør skægget og nyd det flotte resultat. Det er faktisk ganske simpelt og hurtigt at farve skægget, og det kræver ikke det store for at skabe et flot resultat.

Hvilken skægfarve skal du vælge?

Helt ligesom med skægvoks og skægolie, så bør du også købe din skægfarve i høj kvalitet. Det kan både være fra en fysisk butik, men det kan bestemt også være på nettet. Her er der nemlig mange gode webshops, som sælger kvalitetsprodukter inden for barbering – og oftest til de bedste priser. Så længe du vælger en skægfarve fra en sådan butik, så er du på rimelig sikker grund og det er kun marginaler, som skiller de forskellige produkter. Fokuser i stedet på at finde den helt rette farve. Her kan det være en god ide at lade sig inspirere af forskellige modelbilleder af skæg og forestille sig det på ens eget ansigt.

Tænk over dit eget udseende

Sørg for at kigge på en model, som minder lidt om dig selv i hudfarve. Er du meget lys i huden, så skal du ikke vælge en alt for mørk farve, da dette vil se meget unaturligt ud. Her kan det i stedet være en ide med en lidt rødlig nuance, da rødt skæg for alvor er blevet populært, og det passer godt til folk med lys hud. Ligesom du forestiller dig vikingerne. Er du ude på at skjule de grå hår, og ellers ikke ændre dit udtryk for meget, så skal du selvfølgelig vælge en skægfarve, som matcher din oprindelige skægfarve.

Hvor køber man god og billig skægfarve?

Det nemmeste er helt sikkert på nettet, da der findes mange gode netbutikker, som sælger kvalitetsfarve til billige priser. Desuden er der ikke mange rigtige barberbutikker tilbage, så det kan være svært at støve noget godt skægfarve op i en fysisk butik. Tag derfor et kig på de forskellige netbutikker, så kan du lade dig inspirere af det store udvalg. Du kan med fordel købe lidt forskelligt, hvis den ene nuance ikke er så god, så kan du prøve med en anden.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skægfarve

Sådan farver du dit skæg (FØR/EFTER)