Sådan undgår du bilproblemer – Få bilen tjekket på et autoværksted

Sådan undgår du bilproblemer - Få bilen tjekket på et autoværksted

Sådan undgår du bilproblemer? Når du har haft en bil et godt stykke tid, så begynder du måske at slappe lidt af med serviceeftersyn m.m. for bilen er jo trods alt ved at blive ældre. Rent logisk vil du som bilejer over tid, støde ind på flere problemer med bilen. Men med manglede service vil problemer måske blive værre end med den regelmæssige vedligeholdelse.

Startproblemer er en af de værste ting om morgenen inden arbejde. Nedslidte og flade dæk, olielæk og mange andre ting er andre ting der hyppigt kommer, hvis ikke nedslidte dele bliver udskiftet med nye reservedele eller væsker i retmæssig tid.

Få bilen tjekket på et autoværksted til alle bilmærker som Stilling Top Auto i Skanderborg og Hørning eller i dit lokalområde, for netop regelmæssig vedligeholdelse af en mekaniker på værkstedet, holder bilen stabilt kørende.

Hyppige problemer du kan undgå

Startproblemer kan opstå jo ældre bilen bliver. Men situationen med at bilen går i stå midt i trafikken, ikke vil starte i indkørslen mandag morgen eller anden situation,  skyldes som regel at batteri, generator eller bilens startmotor kræver en reparation eller udskiftning af komponent.

Et bilbatteri koster penge og hvis det er ældre end 5 år så er en udskiftning nødvendigt.  Manifolden er måske sodet til med partikler, hvor du måske har glemt at bruge rens tilsætning med benzinen.
Dæk har du måske glemt at tjekke op på, så du kører rundt på nedslidte og farlige dæk. Stenslag kommer også. Og du er måske ikke opmærksom på, hvor mange stjerner der er kommet i forruden.
Bilen er måske begyndt at lække olie uden at du har været obs på at gøre noget ved det.

Alle disse mere eller mindre almindelige problemer kan relativt nemt fikses og vedligeholdelses, det kræver bare, at der bliver fulgt op på dem. Derfor er regelmæssig serviceeftersyn nødvendigt både økonomisk, driftmæssigt og sikkerhedsmæssigt.

Autoværksted?

Der findes dårlige værksteder og så findes der rigtig mange gode autoværksteder med kompetente mekanikere. De fleste værksteder i dag tilbyder heller ikke bare en enkelt mekaniker og lidt tjek op på bilens dele, men i dag du får du en helt palette af ydelser.

Værksteder byder på service af bilens motor, miljø og sikkerhed, men du får ofte også mulighed for dæk service, rustbeskyttelse, lakering og andet, fordi mekanikere har faste samarbejdspartnere så du som kunde kan få alting indenfor rækkevidde.

Serviceeftersyn på værksted?

Regelmæssig serviceeftersyn er, hvad der holder din kørende og ”fri” for problemer. For selvfølgelig vil bilen altid få problemer, men forskellen på at bruge serviceeftersyn eller ej er, at hvis du bruger værkstedet regelmæssig, så vil mekanikeren finde fejlene inden de opstår. Hvis du ikke bruger regelmæssig eftersyn, så opdager du som regel først problemerne når tingene bryder sammen.

Et serviceeftersyn betyder at mekanikeren tjekker din bils funktioner og bevægelse dele i forhold til miljø og sikkerhed. Defekt og slid kan kræve en reparation af bilen hvor de defekte ting bliver udskiftet hvad end det en tandrem i den dyre ende, eller et standard olieskift hvor oliefilteret og olien bliver udskiftet.

Der findes både et stort og et lille eftersyn. Det lille eftersyn er det klassiske valg, hvor de fleste dele bliver tjekket. Det store eftersyn er lidt grundigere, hvor f.eks. bremserne måske bliver skilt ad og renses. Det store eftersyn skal dog kun gøres efter f.eks. 60.000 kørte kilometer eller lignede interval.

Serviceeftersyn består som regel af:

  • Lille service eftersyn: Udskiftning af olie & filter. Tjek af dæktryk og slid. Styretøj, undervogn, bremser, udstødning m.m.
  • Stor service eftersyn: De samme ting som den lille service eftersyn men også tjek og udskiftning ad kølervæske, bremsevæsk, Pollenfilter, måske rensning af bremser og lignede.

Få tjekket bilen regelmæssigt og undgå de største problemer med bilen. Fordelen er, at du får en driftsikker bil der får dig på arbejde om morgenen. Ulempen er, at serviceeftersyn koster penge men på den lange bane vil du undgå unødvendige og dyre reparationer af bilen der vil komme, hvis du vælger at ignorerer startende problemer.