Praktiske & smarte skærebrætter til køkkenet

Køb et praktisk skærebræt til madlavningen

Et skærebræt er absolut et af de vigtigste redskaber i køkkenet, der i høj grad både sparer dig for tid og i sidste ende penge. Uden et godt skærebræt får man ikke tilberedt maden ordentligt, og det kan være i stort irritations moment.

Med et godt skærebræt og en kniv i god kvalitet kommer man rigtig langt, der samtidig giver succes og glæde i køkkenet.

Med andre ord er et kvalitets skærebræt alfa omega i køkkenet, og en direkte vej til et langt bedre og sjovere dag i køkkenet.

Flot og robust skærebræt i nordisk eg fra Culimat. Det populære brand indenfor køkkenudstyr giver dig høj kvalitet i design, ydelse og materiale.

Du får et Culimat træskærebræt med en praktisk rende til saften. Højden er 4 cm. på brætte hvor du finder modeller i både 40 x 25 cm. og 50 x 30 cm. størrelser.

T&G Woodware Toscana skærebræt i endetræ af akacia med en højde på 4 cm.

Skærebrættet i T&G Woodwares Toscana-serieen er et populært bræt i den høje kvalitet. Modellen har grebhuller på siderne, så du nemmere kan løfte brættet med kødet eller andet.

Hvis du ønsker høj kvalitet, kan dette bræt i rektangulær form måske være helt rigtig.

Denne skærebræt er skridsikker og billig i anskaffelse.

Dette plastikbræt fås som lille og stor model i farverne hvid og sort.

Skærebrættet har en hård overflade, som kan håndtere de skarpe knive. Desuden er den skridsikker takket være silikone kanterne. Der kan derfor arbejdes præcist og med naturlige udskæringer.

Disse modeller ligger prismæssigt i den fornuftige ende, og som faktisk er på tilbud lige nu.

Dette skærebræt i plast er utroligt lækkert, og passer til moderne køkkener.

Dette praktiske skærebræt er kort fortalt rigtig smart og en genial løsning. Her behøver du nødvendigvis ikke have to forskellige i køkkenet, men kun derimod et enkelte spækbræt.

Designeren John Brauer har skabt dette flotte bræt med en dobbeltside, der både egner sig til sunde grøntsager og lækkert kød. På den ene side er overfladen helt glat, der egner sig perfekt til frugt og grønt.

På den modsatte side har den modhager, som sørger for kødet bliver på brættet, imens der arbejdes på fine udskæringer.

Desuden hælder brættet en smule mod den ene side, så alt vand og saft samles et sted.

Det gør selve rengøringen meget nemmere, og herefter kan den smides direkte i en opvaskemaskine. Den findes i hvid og lime farve med samme dimensioner.

Steel Function Roma skærebræt i transparent og grå. Modellen er fremstillet i plast materiale.

Skærebrættet kommer med fire plastunderlag der kan bruges til forskellige ting som kylling, fisk, kød eller grønt.

Steel-Function brættet måler 34 x 24 x 2 cm.

Skagerak bræt med sildebens look i teaktræ. Det multifunktionelle bræt kan bruges både som skærebræt og serveringsfad/bakke. Et flot og æstetisk look med de forskellige nuancer i træet.

Brættet har en lille kant hele vejen rundt, så du nemmere kan bære fadet med ting på.

Stelton har lavet denne serie med fokus på alt i én løsning til en billig pris. Disse budgetvenlige spækbrætter er utrolig praktiske fordi – Du får alt, hvad du har brug for i sættet.

Materialet er lavet i plastik med hver sin farve (Lime, grøn, mørkegrøn), som gør det langt lettere at opdele kød, fisk og grøntsager til hvert bræt og måske velegnet som underlag til grillpanden der tages ud af dampovnen.

Man får et super godt pladsbesparende sæt, der både er praktisk og hygiejnisk. De kan tåle at komme i en opvaskemaskine og mister heller ikke farven.

For under 500 kroner får du 3 gode spækbræt fra Eva Solo der kan kombineres med Eva Solo vandkaraffel, glas m.m.
Evo Solo Cooking er både smart, pladsbesparende og funktionelt. Kvaliteten er god, som hver især har et ikon i hjørnet, der sørger for, at kød, fisk, brød og grønt holdes adskilt.

Der medfølger en lille, smart metalholder, som cirka holder spækbrættene 1 cm fra hinanden. Det er både godt for hygiejnen, og ret praktisk, der gør arbejdet til en leg i køkkenet.

Tørring går desuden meget hurtigere, og man undgår også angreb fra bakterier.

Eva Solo Cooking findes to varianter, hvor den pakke består af tre hvide skærebrætter og den anden med tre mørke farver inklusiv, et lille metalholder.

Dette bræt er super god til hverdagen, og er fremstillet i træ.

House Doctor er et skærebræt sæt til billige penge, og som egner sig rigtig godt hverdags brug. Sættet består af et stort ovalt skærebræt med en diameter på 28 cm og et mindre på 22 cm i diameter.

Dette Sæt har en træ farve, som naturligvis er fremstillet af træ, som skal vaskes i hånden.

en store kunne eksempelvis være til kød og fjerkræ, hvor derimod den lille kunne bruges til frugt og grønt.

et fylder ikke ret meget og kan hænges på køkkenvæggen, så de ikke står i vejen for det øvrige køkkenudstyr.

Træet er robust med en hård overflade, der kan klare lidt af hvert.

4 fornuftige råd inden køb:

1 – En god idé er at have mindst to forskellige spækbrætter til hver deres formål. Det anbefales ikke at blande hverken kød, fisk eller frugt og grønt sammen, da risikoen for blande bakterierne sammen er rigtig høj. I værste tilfælde kan man ende med madforgiftning og dermed blive rigtig syg.

2 – Overvej hvilket materiale spækbrættet skal være fremstillet af. Det har nemlig en stor betydning, om det er træ, plastik eller sten. Generelt er både plastik og træ skånsomme mod dine køkkenknive, hvor derimod sten, metal og keramik kan direkte være skadelige.

3 – Om dit kommende skærebræt skal være fremstillet af plastik eller træ, er ret individuelt. Både for den fleksible del og sundhedsmæssigt anbefales det at altid have mindst to spækbrætter i køkkenet. Har man en opvaskemaskine, kan man sagtens nøjes med at have plastik, da det er nemmere rengøre. Går man mere op i kvalitet, design og mærkevarer er det næsten umuligt at komme udenom et skærebræt lavet i træ. Træ ser både godt ud og er næsten ikke til at slide op. Husk et spækbræt i træ IKKE kan tåle at komme i en opvaskemaskine.
Det er derfor vigtigt, man sørger for en god grundig rengøring, og her anbefales det, man hælder kogende vand over brættet for at komme de sidste bakterier til livs.

4 – Tænk på det praktiske i køkkenet, og anskaf derfor ikke det tungeste, og største skærebræt du kan finde på nettet eller hos isenkræmmeren. Det er selvfølgeligt vigtigt, man får alt den nødvendige plads til at skære kød og fisk ud på.

Men man skal også huske på, at, jo større og tungere brætter er, jo svære, er rengøringen og placeringen i køkkenet. Vælg derfor udefra et reelt behov, og de fleste mennesker med et almindeligt hverdagsbrug kan nøjes med en størrelse medium.